Itališkas baklažanų ir mocarelos apkepas (Sniegos)

Ingridientai:
2 dideli gabalėliai mocarelos (Mozzarella) sūrio;
2 baklažanai;
2 cukinijos;
3 kiaušiniai;
100 g miltų;
1 svogūnas;
2 indeliai konservuotų pomidorų;
150 g tarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano);
aliejus kepimui;
druska;
pipirai;
bazilikai.
Gaminimas
Baklažanus ir cukinijas nuplauti, supjaustyti plonomis riekelėmis, ir palikti 15 min. pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepti 5 min aliejuje, ant viršaus supilti konservuotus pomidorus ir troškinti apie 15 min. Baklažanus ir cukinijas pavolioti miltuose ir kiaušinio plakinyje, tada kepti aliejuje kol abi pusės taps auksinės spalvos. Tada imame indą apkepui. Dedame sluoksnį baklažanų ir cukinijų, dedame mocarelos sūrio, pilame šiek tiek pomidorų troškinio ir pabarstome parmezano sūriu. Po to vėl sluoksnis baklažanų, mocarelos, padažo ir parmezano. Sluoksniuojame kol sunaudojame produktus. Tada dedame į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min. Valgyti truputėlį atvėsintą. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!