Tortas „Gėlytė"


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai: 4 kiaušiniai, 120 g cukraus, 100 g miltų. Viršui: 200 g grietinės, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai želatinos, saldainių papuošimui. Pertepimams: 800 g grietinės, 1 pakelis agrastų želė, 1 pakelis braškių želė, 6 šaukštai želatinos, 8 šaukštai cukraus, 2 pakeliai vanilės cukraus.
Gaminimas:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą. Iškepame biskvitą, jį atvėsiname ir padalijame į du lakštus. Vieną įklojame į tortinės formos dugną ir užpilame žalią sluoksnį. Kai jis sustingsta, užpilame rožinį sluoksnį ir uždedame viršutinį biskvito sluoksnį.30 min. laikome šaltai.Nuimame tortinės formos šonus ir išpjauname gėlytės formą.Šonus aptepame grietine ir apibarstome trupiniais. Viršaus puošimui grietinę išsukame su cukrumi, supilame ištirpintą želatiną. Kai masė ima stingti, apipilame tortą.Puošiame marmeladiniais saldainiais. Žalias sluoksnis. Paruošiame agrastų želė. Kai ji sustingsta, pertriname šakute ir sudedame 400 g grietinės. Įberiame 4 šaukštus cukraus, 1 pakelį vanilės cukraus ir išsukame. Supilame išleistą želatiną (3 šaukštus) ir pilame ant torto. Rožinis sluoksnis. Jį paruošiame taip pat kaip žalią, tik imame braškių želė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!