6 rezultatų ieškant "geresnis"

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Obuolių trauktinė

Nuplaukite obuolius ir išpjaustykite kotelius. Supjaustykite juos skiltelėmis ir sudėkite į stiklainius kartu su anyžiais. Ant viršaus užpilkite degtinę, kad visiškai apsemtų obuolius. Palaikykite 4 savaites. Trauktinę perkoškite ir supilkite į butelį, tada suberkite cukrų. Paplakit..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su grybais ir pomidorais

Grybai susmulkinami, patroškinami svieste, įdedama miltų, pamaišoma, vėliau sumaišoma su pienu arba grietine ir verdama, kol padažas sutirštėja, tada pagardinama. Ant kiekvienos riekės užtepamas griežinėlis pomidoro ir svogūno, pabarstoma tarkuoto sūrio. Svogūną galima patroškinti..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLINIS SŪRIS

Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių. Praktiškai ten neturi likti v..

Recepto vertinimas: 0

Midus greitam vartojimui

Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada sudedami apyniai, supilamas likęs vanduo, pavirinama 20—30 min ir perkošiama pro dvigubą marlę. Skystis atvė..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiškas žirninis blynas

Iš miltų ir pasūdyto vandens išmaišoma tirštoka tešla ir mediniu šaukštu labai gerai išplakama. Kuo daugiau į tešlą patenka oro, kuo ji puresnė, tuo geresnis, puresnis ir skanesnis kepinys (tešlą dažniausiai plaka vyrai). Išplakta tešla sukrečiama į riebalais išteptą ir milt..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: geresnis