Midus greitam vartojimui

Ingridientai:
3,5kg medaus,
20l. vandens,
100g apynių,
75 g mielių,
cukraus.
Gaminimas
Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada sudedami apyniai, supilamas likęs vanduo, pavirinama 20—30 min ir perkošiama pro dvigubą marlę. Skystis atvėsinamas iki 25°C, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir laikoma kambario temperatūroje, kol pradeda rūgti. Parauginus 1—2 savaites, midus sukošiamas į ąžuolinę statinaitę ir ši sandariai uždaroma. Midus laikomas šaltoje patalpoje. Ilgiau pastovėjusio skonis geresnis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!