25 rezultatų ieškant "didumo"

Grybai, įdaryti ryžiais

Atrinkti vidutinio didumo apvaliomis kepurėlėmis grybus. Išpjauti kotelius, bet nesužaloti kepurėlių. Kotelius smulkiai supjaustyti ir troškinti riebaluose su tarkuota petražole. Tada įberti virtų ryžių, įmušti kiaušinį, pasūdyti. Grybų kepurėles pabarstyti druska, prikimšti įd..

Recepto vertinimas: 0

Kepti, įdaryti grybai

Atrinkti vidutinio didumo apvaliomis kepurėlėmis, grybus. Išpjauti kotelius (kepurėlių nesužaloti), juos smulkiai sukapoti ir ištroškinti kartu su pjaustytu svogūnu. Praaušinus, sudėti džiūvėsėlius, kiaušinius ir prieskonius. Šio įdaro prikimštas grybų kepurėles sudėti į rieb..

Recepto vertinimas: 0

Grybai, kepti tešloje

Iš miltų, su skysčiu išplaktų kiaušinių, aliejaus, druskos ir tarkuoto sūrio įmaišyti skystą tešlą, Grybus su koteliais arba tik kepurėles pamirkyti tešloje ir kepti dideliame riebalų kiekyje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus. Papuošti dideliame riebalų kiekyje keptais petra..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip Gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirky..

Recepto vertinimas: 4

Pikantiškas sūrio tortas

Ant lentos supilami miltai, suberiamą druska, sudedamas margarinas ir peiliu kapojama, kol riebalai susmulkinami iki žirnio didumo. Tada įpilamas vanduo, ir tešla greit suminkoma. Paruošta tešla palaikoma šaltoje vietoje 30 minučių. Atvėsusi tešla iškočiojamą, ja išklojama apvali for..

Recepto vertinimas: 0

Pjemontiškas padažas

Vidutinio didumo prikaistuvyje ančiuvius, nesūdytą sviestą ir česnaką kepinkite tol, kol sviestas ištirps. Masę perdėkite į virtuvinį kombainą. Suleiskite kiaušinių trynius. Sukite tol, kol masė sutirštės. Mišinį supilkite į fondiu indą, palengva užvirinkite. Tuojau pat duokit..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta vištiena su prieskoniais

Nuo vištienos nupjaustykite riebalus ir pašalinkite sausgysles. Vidutinio didumo storo metalo prikaistuvyje pakaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką, imbierą, tuščialaiškį česnaką ir karį. Ant vidutinio karštumo viryklės, maišydami kepinkite 1 minutę. Į prikaistuvį sudėk..

Recepto vertinimas: 4

Pistacijų triufeliai

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pistacijos riešutus suberkite į lėkštą skardą. Pakepinkite 5-10 minučių arba tol, kol riešutai kiek paskrus, ataušinkite. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite ir maišykdami, kol cukrus ištrip..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje kepti marinuotos vištienos gabalėliai

500g vištienos šlaunelių filė supjaustykite kąsnio didumo gabalėliais. Dubenyje sumaišykite po stiklinės sakės (ryžių degtinės), baltojo vyno, sojų padažo, po šaukštą chereso ir sezamo aliejaus, šaukštelį tarkuoto šviežio imbiero ir pipirų pagal skonį. Mišiniu užpilkite ..

Recepto vertinimas: 1

Duonos ir sviesto pudingas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Vidutinio didumo lėkštą karščiui atsparų indą ištepkite riebalais. Riekeles aptepkite sviestu ir išilgai perpjaukite pusiau. Paskui sluoksniais sudėkite į indą. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite džiovintais vaisiais, cukrumi ir prieskoniais. Ki..

Recepto vertinimas: 0

Kepta plekšnė su grybais, svogūnais ir raugintais agurkais

Nuvalytas žuvis pasūdyti, apšlakstyti actu, valandą palaikyti ir, apvoliojus miltais, iš abiejų pusių apkepinti. Pamuštus grybus supjaustyti gabalėliais, svogūnus skridinėliais, agurkus plonais griežinėliais. Viską atskirai pakepinti riebaluose. Į dubenį dėti vieną sluoksnį kept..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai virtiniai su mėsos padažu

Bulves sumalkite mėsmale. Įminkykit trynius, druskos, muskato riesuto, kepimo miltelius, džiūvėsėlius, miltus. Baltymus isplakite ir įmaisyke į teslą. Keptuvėje su aliejumi apkepkite susmulkintą svogūną, sumaisykite su apkeptais batono kubeliais. Imkite dalį teslos, į vidurį dėkite ..

Recepto vertinimas: 0

Agurkai su medumi

Nuplauti švarūs agurkai sudedami į lėkštę. Šviežias nesusicukravęs medus patiekiamas atskirame dubenėlyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Pakišuolis

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui. Rūkyti lašiniukai supjaustomi kaip spirgučiams, įdedamas supjaustytas svogūnas, įberiama pipirų. Iš pakilusios tešlos daromos kiaušinio didumo bandelės, į kiekvienos vidų įdedant pašildytų lašiniukų. Kiekviena bandelė pavoliojama paši..

Recepto vertinimas: 4

Žemaitiški cepelinai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išminkoma. Iš tešlos daromi delno didumo papločiai, uždedama smulkiai supjaustyto kumpio, kraštai užspaudžiami. Cepelinai verdami taukuose. Valgomi su spirgučiais ir grie..

Recepto vertinimas: 4

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

SALDI VIŠTIENA SU VAISIAIS

Vista supjaustyti vidutinio didumo gabaleliais, pasudyti ir pakepinti riebaluose, kol igaus auksini atspalvi. Tada perdeti i puoda, ipilti nedideli kieki vandens ir troskinti ant silpnos ugnies, kol mesa suminkstes. I kita puoda ipilti 2 stiklines vandens, suberti cukru, uzvirinti. I verdanti sirupa..

Recepto vertinimas: 0

KRABŲ KEPSNYS

Krabus nuplauti po tekanciu siltu vandeniu, sumaisyti su smulkiai supjaustytu svogunu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti viena valanda. Is miltu pieno ir kiausiniu paruosti skysta tesla ir taip pat palaikyti valanda.Svogunus smulkiai supjaustyti, sumaisyti su maltu imbie..

Recepto vertinimas: 0

JAUTIENA KINIŠKAI

Mesa nuplauti, supjaustyti kuo siauresnem juostelem ir sudeti i dubeni. Labai smulkiai supjaustyti cesnaka, suberti ant mesos, uzpilti sojos padaza, vyno acta, suberti druska, cukru, juoduosius pipirus, aitriaja paprika. Mesa su priedais gerai ismaisyti ir palikti 12 val. saldytuve. Kas 2 val. reiki..

Recepto vertinimas: 4

KAPUČINO KREMAS

1. I maza bliudeli ideti zelatina ir uzpilti saltu vandieniu, leisti isbrinkti ir ant labai silpnos ugnies istirpinti .2. Vidutinio didumo puode su metaliniu, geriau nerudijancio metalo dugnu ideti grietinele,cukru ir kava, uzdeti ant vidutinio karscio ugnies ir leisti uzvirti. Nuimti nuo ugnies ir ..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša sluoksniuotoje tešloje

Lasisos file 1 vai. marinuojame su citrinos sultimis, krapais, druska ir pipirais. Spinatus pakepame su trupuciu sviesto ir atvesusius sumaisome su tarkuotu suriu. Is sluoksniuotos teslos iskociojame 20x40 cm didumo laksta. Ant jo dedame viena lasisos file, po to spinatu ir sūurio misinįi, griežz..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų apkepas

Kopusta susmulkiname ir apverdame pasudytame vandenyje.Dubenyje issukame puse sviesto, idedame trynius, prieskoniu, krakmolo, dziuveselius ir piena, po to imaisome kopustus, keptuveje su sviestu apkeptus stambiai supjaustytus svogunus. Tada atsargiai įimaisome isplaktus baltymus. Masęe sudedame i..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandeny..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai virtiniai su mėsos padažu

Bulves sumalame mesmale. Iminkome trynius, druskos, muskato riesuto, kepimo miltelius, dziuveselius, miltus. Baltymus isplakame ir imaisome i tesla.Keptuveje su aliejumi apkepame susmulkinta svoguna, sumaisome su apkeptais batono kubeliais. Imame dalįi teslos, iį viduirį dedame keletąa kubeliu s..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: didumo