25 rezultatų ieškant "balta"

Krevečių kokteilis

Krevetes atšildyti. Ananasą nulupti, perpjauti, išpjauti kietą vidurį. Dalis supjaustyti nedideliais gabaliukais. Grietinę išmaišyti su majonezu, medumi ir petražolėmis. Pagardinti citrinos sultimis, tabasko padažu, druska, pipirais. Krevetes nuplauti, n..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio ir pomidorų laiveliai

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais, pridėkite druskos. Pusiau perpjautus duonos gabalėlius tolygiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir apdėliokite pomidorais. Pagardinkite baziliku, smulkintais česnakais ir apibarstykite parmezanu. Kepkite orkaitėje 225 °C temperatūroje..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio ir brokolių omletas

Papriką ir pomidorus nuplaukite, nulupkite svogūną, susmulkinkite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Brokolių žiedynus išskirstykite, stiebelius supjaustykite mažais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių. Ištirpinkite sviestą (arba margariną), sudėkite daržoves ir pakaitinkite (..

Recepto vertinimas: 0

Graikinis mėsos suvožtinis

Riekelę baltos duonos susmulkinkite gabalėliais. Apelsiną nuplaukite ir plonai nulupkite odelę. Maltą mėsą, baltą duoną, nuluptą apelsino žievelę, raudonėlius, petražoles ir sojų padažą sumaišykite į tirštą masę. Masę padalinkite į keturias dalis ir suformuokite suvožtinius..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių pyragas

1.Minkštą sviestą su cukrumi išsukti iki purumo. 2.Vieną po kito įmaišyti kiaušinius. 3.Supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 4.Du trečdalius tešlos nuimti ir sumaišyti su degtine. 5.Į paruoštą formą supilti baltą tešlą. 6.Išmaišyti kakavą, 2 valg. š. cukraus ir pi..

Recepto vertinimas: 5

Želė skanumėlis

Paprastą želatiną (2 šaukštus) užpilkite 300 ml vandens ir palikite valandai išbrinkti. Tuo metu pasirinktą spalvotą želė suberkite į atskirus indelius ir pagal instrukciją užpilkite vandeniu. Papildomai įberkite po 1-2 šaukštus cukraus. Tuomet indelius pašildykite ant ugnies ar m..

Recepto vertinimas: 2

Kmynų padažas

Į pagrindinį baltą padažą sudėti kmynus. ..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų padažas II

Į pagrindinį baltą padažą sudėti prieskonius. Kiaušinio trynį išplakti su trupučiu sultinio, supilti į padaža, pakaitinti, bet neužvirti. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su medumi ir riešutais

1 būdas.Sviestas išsukamas, sudedamas medus ir dalis kapotų riešutų.Masė storai tepama ant pagrindo.Sumuštiniai papuošiami likusiais riešutais. 2 būdas.Sausainiai, padžiovinta balta duona arba ragaišis aptepami sviestu, ant viršaus užtepama susicukravusio medaus (skystas nutekės) ir ..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su apelsinais ir razinomis

Balta duona arba ragaišis aptepami sviestu.Ant vieno krašto dedamas salotos lapelis, ant jo - apelsino skiltelių ir obuolio griežinėlių.Tinka ir obuoliai iš kompoto.Šalia dedamas karštame vandenyje išbrinkintų ir atvėsintų razinų kauburėlis. ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sumuštiniai

Šokoladinis sviestas (arba paprastas sviestas su cukrumi ir kakava) išsukamas, supilamas šiltas pienas ir storai aptemapas ragaišis, balta duona arba sausainiai, ant viršaus uždedamas plonytis obuolio griežinėlis, ant jo - pusė arbatinio šaukštelio varškės arba plaktos grietinėlės ir..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

Trijų spalvų tortas

Sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sukant įmušti po vieną kiaušinius, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijotus suberti į masę. Tešlą padalinti į dvi dalis: į vieną sudėti tarkuotas citrinos žieveles, į kitą ..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių kopūstų sriuba

Iš mėsos ir prieskonių išverdamas sultinys. Kopūstai supjaustomi kvadratėliais, perpilami verdančiu vandeniu ir sudedami į perkoštą sultinį. Kiek pavirus, suberiamą tarkuota morka ir pavirinama 30—35 min. Kai kopūstai suminkštėja, sudedami riebaluose pakepinti ir sultiniu praskies..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuotas pyragas

Margarinas išsukamas, įmušami tryniai, suberiamas miltinis cukrus ir gerai išmaišoma. Tada supilama soda, sumaišyta su grietine, ir miltai. Užminkoma tešla. Atskiriamas 1/3 tešlos, į ją suberiama kakava ir gerai suminkoma. Visa tešla 1—2 val. laikoma šaldytuve. Prieš kepant 2/3..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis tortas

Baltymus suplakti kartu su 100 g cukraus. Sumaišyti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. Tešla iškloti tortinės dugną. Kepti 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens. Kai išbrinks, pakaitinti, kad visa ištirptų. Sūrel..

Recepto vertinimas: 0

Vištos krūtinėlė su mangais ir salotomis

Iš citrinų išspausti sultis, į jas įpilti apie 0,25l. vandens ir tuo mišiniu aplieti kruopas. Palikti pusei valandos. Jei per tą laiką skystis visas nesusigeria, likutį nupilti. Pomidorą nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti luobelę. Pomidorą perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Min..

Recepto vertinimas: 1

Smulkios žuvies žuvienė su citrina

Ant puodo dugno sudedame laurų lapus, nuluptus stambiais griežinėliais supjaustytus svogūnus, pipirus, gvazdikėlį. Po to sudedame neskustas išdarinėtas smulkias žuveles, pasūdome, užpilame karštu vandeniu ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Putas nugraibome. Išvirusias žuvis atsarg..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų sriuba

Miltus pakepiname svieste, užpilame šaltu vandeniu ir verdame 5min. Sudedame nuplautus susmulkintus špinatus, pasūdome, įberiame pipirų ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Baltą duoną supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje. Į sriubos indą suberiame pakepintą duoną, supilame sri..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys su svogūnais

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti. Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnie..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai "Vasara"

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaiš..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės ispaniškai (Patatas ala pobre) (Ilonos)

Bulves nuplauname, nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Svogūnus ir paprikas taip pat susmulkiname griežinėliais. Į kepimo formą pilame aliejų ir baltą vyną. Sudedame bulves, svogūnus ir paprikas. Pagardiname druska bei pipirais. Viską gerai išmaišome ir tolygiai paskirstome. Tada..

Recepto vertinimas: 0

Maži spalvoti bezė sausainėliai

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant suberti smulkų cukrų ir supilti citrinos sultis. Plakti elektriniu maišikliu pačiu didžiausiu greičiu, kol masė ims blizgėti ir pasidarys labai standi. Ją dė..

Recepto vertinimas: 0

ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ

Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami i astuonias dalis, ispjaustomi kotgaliai. Du svogunai ir cesnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Puse agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, isimamos seklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruostos darzoves elektriniu maisykliu sut..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyta lašiša

Lašiša paruošiame - išdorojame, nupjauname galva, išimame stubura su pagrindiniais kaulais. Pasiruošiame druskos ir cukraus mišinį santykis druskos su cukrum yra 2/1. Indo kuriame sudysite lašiša dugna pabarstote mišiniu, suklojat lašiša žvinais žemyn ir gausiai apibarstote mišiniu,..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: balta