25 rezultatų ieškant "balta"

Troškinta kalakutiena

Kalakutieną nuplauti, nusausinti, supjaustyti kubeliais ir apibarstyti druska bei pipirais. Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti skiltelėmis. Pomidorus nuplauti, nuplikyti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Paprikas nuplauti, nusausinti ir, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais. Česnakus ..

Recepto vertinimas: 4

Kiaulienos mėsos įdaras

Baltą duoną išmirkome piene ir išmaišome, kiaulieną smulkiai sumalame, susmulkiname česnako ir svogūno galvutes, viską sudedame į puodą, sumaišome, įdedame pagal skonį kitų prieskonių, druskos, po to dar kartą sumaišome ir padedame 10-20 minučių pastovėti. ..

Recepto vertinimas: 2

Saldūs sumuštiniai su medumi ir uogomis

Baltą duoną arba sausainius aptepti sviestu ir medumi. Ant kiekvieno sumuštinio uždėti uogų (galima supjaustytų ir įvairių rūšių). Žiemą uogas galima pakeisti vaisiais iš kompoto. ..

Recepto vertinimas: 5

Greiti sumuštiniai

Baltą duoną, suraikytą 0,5cm storio riekelėmis, šiek tiek apkepinti aliejuje iš abiejų pusių ir palikti kad atvėstų. Kietai virtus kiaušinius labai smulkiai sukapojame ir sumaišome su majonezu. Tada šita kiaušinių mase aptepame keptos duonos riekeles, dedame šiek tiek kečupo, kelet..

Recepto vertinimas: 3

Kriaušių pyragas

1.Minkštą sviestą su cukrumi išsukti iki purumo. 2.Vieną po kito įmaišyti kiaušinius. 3.Supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 4.Du trečdalius tešlos nuimti ir sumaišyti su degtine. 5.Į paruoštą formą supilti baltą tešlą. 6.Išmaišyti kakavą, 2 valg. š. cukraus ir pi..

Recepto vertinimas: 5

Ispaniškosios krevečių salotos

Nulupkite krevetes, uodegas palikite sveikas. Pašalinkite žarnyną. Nuo apelsinų galų iki minkštimo nupjaukite žievelę. Aštriu mažu peiliu, rankose sukdami apelsiną, nupjaukite žievelę (pjaukite tokio storumo žievelę, kad kartu pašalintumėte ir baltą minkštą posluoksnį, truputį..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio tortas

Sviestą, cukrų ir trynius labai gerai ištrinti. Želatiną ištirpdyti stiklinėje karšto virinto vandens, o vėliau į želatiną supilti pieną. Gerai išmaišyti, dėti sūrelius ir vėl maišyti. Kremą padalyti pusiau, į vieną dalį įberti kakavos. Biskvitą sudėti į tortinę, ant jo..

Recepto vertinimas: 0

Kepti filė griežinėliai

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti ją į 4--6 storus griežinėlius. Kiekvieną -griežinėlį apvynioti plonu rūkytos šoninės gabalėliu, prismeigti jį degtuku, uždėti šiek tiek sviesto ir kepti ant iešmo arba elektriniame kaitintuve. Po 5--6 minučių mėsos vidus būna dar ši..

Recepto vertinimas: 0

Močiutės ragaišis

Persijotuose miltuose padaryti duobutę, į ją įpilti pašildytą pieną, sudėti mieles, suberti cukrų ir leisti pastovėti, kol mielės iškils. Paskui įmušti kiaušinius, sudėti ištirpintą sviestą, druskos, vanilinį cukrų, kmynų arba aguonų, viską gerai išminkyti, kol tešla nelip..

Recepto vertinimas: 0

Trijų spalvų tortas

Sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sukant įmušti po vieną kiaušinius, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijotus suberti į masę. Tešlą padalinti į dvi dalis: į vieną sudėti tarkuotas citrinos žieveles, į kitą ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis tortas

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sukame su puse kiekio cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus, kol masė tampa puri, balta ir vienalytė. 2. Baltymus plakame su likusiu cukrumi, kol masė tampa standi, ir iš lėto sumaišome su tryniais. 3. Miltus išmaišome su krakmolu. P..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis kremas

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi, tarkuota citrinnos žievele ir sukame, kol masė tampa balta ir vienalytė. 2. Želatiną užpilame trupučiu šalto vandens ir išbrinkiname. 3. Citrinų sultis supilame į nedidelį indelį ir pašildome, bet neužver..

Recepto vertinimas: 0

Apelsinų suflė su mangais

1. Biskvitus apšlakstome romo esencija, skiesta vandeniu. 2. Kiaušinių trynius atkiriame nuo baltymų ir sukame su cukrumi tol, kol masė tampa balta, puri ir vienalytė. 3. Įmaišome apelsinų sultis, maltą žievelę, medų, truputį druskos. Suberiame persijotus miltus ir imbierus. ..

Recepto vertinimas: 0

Karameliniai apelsinai

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija rytietiškai

Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles. Svieste apkepinkite svogūnus, pomidorus, mėsą. Į mėsa sudėkite pomidorų padažą, įpilkite baltą vyną, suberkite prieskonius ir troškinkite 20 minučių. Tuomet įpilkite sulti..

Recepto vertinimas: 0

Natūralios midijos

Naudoti tik sandarias midijas. Jas nuvalyti, keletą kartų keičiant vandenį išplauti ir palikti sietelyje, kad nutekėtų vanduo. Tuomet jas virti nedideliame kiekyje vandens, sudėti petražoles, pipirus, morkas, svogūnus, čiobrelį, lauro lapelį ir gabaliuką sviesto. Kai midijos pradės ..

Recepto vertinimas: 0

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys su svogūnais

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti. Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnie..

Recepto vertinimas: 0

Jaučio liežuvis drebučiuose

Liežuvį nuplauname, nusausiname ir nuplikome verdančiu vandeniu (galima ir kelioms minutėms įmesti į verdantį vandenį). Nulupame atšokusią baltą liežuvio odelę. Liežuvį supjaustome griežinėliais skersai raumens. Liežuvio gabalėlius sudedame į verdantį vandenį. Verdame maždau..

Recepto vertinimas: 2

Blyneliai su apelsinais ir braškėmis

Į dubenį persijojame miltus su žiupsneliu druskos. Viduryje padarome duobutę, į ją įmušame kiaušinį ir įpilame 150 ml pieno. Pamažu maišydami supilame likusį pieną. Pridengiame ir paliekame 30 minučių pastovėti. Iškepame blynus. Nupjauname apelsino žievelę ir baltą plėve..

Recepto vertinimas: 0

Persikai "pusnyse"

Gerai nuvarvintus persikus sudėkite į negilų kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir užpilkite ant persikų. Persikus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min., apverskite ir vėl kepkite 5 min. Kol persikai kepa, iki baltumo išplakite kiašinio baltymus (atski..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai "Vasara"

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaiš..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena kinietiškai

Krūtinėlė supjaustoma nemažais kubeliais. Česnakas susmulkinamas ir pakepinamas įkaitintame aliejuje, po to suberiama vištiena. Ji kepinama ant karštos ugnies, kol apsitraukia balta plėvele. Po to ugnis sumažinama ir suberiamos šiaudeliais supjaustytos morkos. Viskas troškinama ant..

Recepto vertinimas: 4

KEPTA LAŠIŠA SU JOGURTINIU PADAŽU

Zuvi itrinti pipirais ir druska, suvynioti i folija. Folija keliose vietose sakute subadyti. Zuvi kepti orkaiteje apie 20 min.ikaitintoje iki 180 laipsniu.Krapus susmulkinti ir ismaisyti su jogurtu. Padaza paskaninti druska ir pipiru misiniu, gerai ismaisyti. Padaza patiekti atskirai padazineje. Pat..

Recepto vertinimas: 2

ŽUVIENE IS PUGZLIŲ IR KITŲ SMULKIŲ ŽUVELIŲ

Zuvys isdarinejamos, nuskutamos, nuplaunamos. Pugzliu zvynu skusti nereikia, nes jie zuvienei suteikia glitumo. Visas zuvis sudedame i puoda ir verdame ant nedideles ugnies 50-60 tnin. Isvirusi sultini (prieskonius sudedame pabaigoje) nukosiame ir patiekiame i stala sultiniams skirtuose puodeliuose ..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: balta