25 rezultatų ieškant "arbata"

Vafliai su aguonomis

Kiaušinius išplakti, supilti pieną, cukrų, grietinę, aguonas, miltus, kol tešla plakant lengvai kris nuo šaukšto. Įberti truputį druskos. Įkaitinti vaflinę keptuvę patepti sviestu. Kiekvienai širdelei tešlos pilti po šaukštą. Kepti ant lengvos ugnies apvartant. Kai apgels išimti ..

Recepto vertinimas: 3

Rageliai

Į išsuktą sviestą įmušti kiaušinius, sumaišyti, supilti grietinę, suberti vanilinį cukrų, miltus, užminkyti tešlą kaip makaronams ir 2 valdoms padėti šaltai. Iš tešlos iškočioti ploną lakštą, jį supjaustyti trikampiais gabaliukais, kiekvieną užtepti varške ir, susukus ,,r..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai pyragiukai

Bulves išvirti, nulupti ir stambiai sutarkuoti. Maišant pilti lydytą sviestą. Po to suberti miltus, sumaišyti su cukrumi, įlašinti kvapiųjų lašų. Tešlą dar kartą gerai sumaišyti ir sudėti Į paruoštą skardą. Ant viršaus užpilti gerai išplaktus kiaušinius. Kepti orkaitėje 25 ..

Recepto vertinimas: 0

Anūkų tortukas

Sausainiams nurodytus produktus suminkyti, iškočioti, išspausti stikline apskritus sausainėlius ir iškepti. Miltų dėti tiek, kad tešla būtų kaip makaronams. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti apskritimais. Juos truputį apkepti. Želatiną išbrinkinti grietinėlė..

Recepto vertinimas: 4

Močiutės ragaišis

Persijotuose miltuose padaryti duobutę, į ją įpilti pašildytą pieną, sudėti mieles, suberti cukrų ir leisti pastovėti, kol mielės iškils. Paskui įmušti kiaušinius, sudėti ištirpintą sviestą, druskos, vanilinį cukrų, kmynų arba aguonų, viską gerai išminkyti, kol tešla nelip..

Recepto vertinimas: 0

Kepti duonos sumuštiniai

Vieno centimetro storio duonos riekelės gali būti keturkampės, trikampės ir kitokios formos. Kiaušinius išplakti, į juos sudėti smulkiai sutarkuotą sūrį, sviestą, smulkiai sutarkuotą česnaką. Visą masę gerai išsukti. Masę tepti ant duonos riekučių. Jas dėti į skardą ir karš..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušininė arbata

Baltymą trynius ir citrinos sultis išplakti iki stangrumo. Į jas supilti arbatą ir vėl plakti iki stangrumo. Po to išpilstyti į pašildytus puodelius ir tuoj pat patiekti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška arbata

Arbata supilama į pašildytą indą, užpilama verdančiu vandeniu ir po 3 minučių perpilama į kitą, porcelianinį indą, taip pat pašildytą. Geriama iš porcelianinių puodelių. Šią arbatą kinai geria karštą, mažais gurkšneliais, be cukraus. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas obuolių punšas

Paruošti stiprią arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į arbatą, suberti prieskonius, užvirinti ir 5 minutes palaikyti ant silpnos ugnies, kad pritrauktų. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kalvadoso, viską perkošti ..

Recepto vertinimas: 0

Imbiero arbata

Nuvalytą imbiero šaknį susmulkinti mikseriu ar sutarkuoti, užplikyti verdančiu vandeniu, įdėti medų, supilti apelsinų sultis. Supjaustytos citrinos griežinėliais pagardinti arbatą. ..

Recepto vertinimas: 3

Kmynų arbata

Kmynai užpilami karštu vandeniu ir 4—5 min pavirinami, kad pritrauktų. Kai jie nusėda ant puodo dugno, arbata pilstoma į puodukus ir pasaldinama. ..

Recepto vertinimas: 5

Čiobrelių arbata

Arbatinukas pakaitinamas, sudedami čiobreliai, užplikoma verdančiu vandeniu ir 8—10 min pastatoma karštoje vietoje, kad pritrauktų. Arbata perkošiama ir pasaldinama medumi ar cukrumi. Tačiau geriau čiobrelių skonis ir aromatas jaučiamas, jei medus ar cukrus paduodami atskirame indelyje..

Recepto vertinimas: 3

Obuolių arbata

Obuolių žievelės arba šiaudeliais supjaustyti jauni obuolių krituoliai sudžiovinami, užpilami verdančiu vandeniu ir 10—15 min paliekami, kad pritrauktų. Arbata nukošiama, saldinama ir patiekiama. Prie jos tinka citrina ar uogienė. ..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis su arbata

Cukraus gabalėlį padeginti iki rudumo ir įdėti į taurę. kartu su ledo gabaliuku ir vyšnia, supilti arbatžolių esenciją bei sidrą. Taurę papuošti citrinos griežinėliu. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis su persikais

Užplikyti arbatą. Nukošti. Kai atvės, sudėti supjaustytus persikus ir džemą. Suplakti plaktuvu. ..

Recepto vertinimas: 0

Aštrus cinamono kokteilis

Užplikyti arbatą. Nukošti. Supilti apelsinų sultis. Išmaišyti ir įdėti cinamono lazdelę. Patiekti karštą. ..

Recepto vertinimas: 0

Ledais ir kiviais pagardinta šalta arbata

Užplikykite po stiklinę (po 250 ml) juodosios ir mėtų arbatos, nukoškite ir atšaldykite. Sumaišykite abi arbatas. Nulupkite kivius ir plaktuvu sutrinkite iki vientisos masės, sumaišykite su ledais ir likeriu. Dėkite ledų ir kivių masę į 4 plačiadugnes stiklines ir užpilkite arbata...

Recepto vertinimas: 0

Arbata su vynu

Į puodelį įpilame labai karštos arbatos, įberiame vanilinio cukraus ir išmaišome. Tada supilame vyną. Arbatą geriame karštą. ..

Recepto vertinimas: 0

Imbiero arbata

Imbierą nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis. Vieną citriną išspauskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite 1l. vandens. Į arbatinuką sudėkite imbierą, arbatą ir gvazdikėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite 3 minutes, kad pritrauktų. Perkoškite per siete..

Recepto vertinimas: 5

ŽĄSIS SU SLYVOMIS

Zasi isdarineti, itrinti druska, ivairiais prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Paskui aptepti riebalais, apslakstyti arbata ir kepti karstoje orkaiteje apie 2 val. Baigiant kepti, sudeti mirkytas dziovintas slyvas (arba standzias sviezias be kauliuku).Iskepusia zasi siek tiek atvesinti, isimti stambi..

Recepto vertinimas: 0

PUSRYTINIAI SUMUŠTINIAI

Suri sutarkuojame burokine tarka, imuuame kiausini ir viska gerai ismaisome. Batona supjaustome riekelemis. Ant kiekvienos riekeles dedame paruostos mases (gana riebu sluoksni). Ikaitiname alieju keptuveje. Dedame paruostus sumustinius i keptuve taip, kad uzteptoji mase atsidurtu ant ikaitusiu rieba..

Recepto vertinimas: 0

ARBATOS KREMAS SU RAZINOMIS

Razinas nuplauiti, nusausinti ir pamerkti 2 val. i roma. Arbatzoles uzplikyti verdanciu vandeniu ir palikti 5 min., kad istrauktu. Perkosius ispausti citrinos sulciu, iberti citrinos zieveles. Atvesinti.Arbatoje isbrinkinti zelatina, pakaitinti istacius i karsto vandens inda, kad zelatina issilestu...

Recepto vertinimas: 0

ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)

Tryniai istrinami su cukrumi, sudedamas istirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrustos aguonos. Viska gerai issukus, dedama grietine, truputis druskos, miltai ir uzminkoma tesla (jei ji bus labai kieta, reikia ipilti truputi pieno). Baigiant tesla minkyti, iberiama prieskoniu (vanilino, malto cinamon..

Recepto vertinimas: 4

NEKEPTAS TORTELIS SU ROMU IR MANDARINAIS

Varske permalti. Razinas ismirkyti puseje nurodyto romo kiekio. Riesutus sukapoti. Mandarinus nulupti ir isdalyti skiltelemis.Trynius issukti su cukraus pudra, sudeti varske ir gerai ismaisyti. Supilti grietinele, likusi roma, suberti riesutus, apelsinu zieveles ir rome ismirkytas razinas. Mase gera..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: arbata