22 rezultatų ieškant "uogiene"

Keptas kalakutas su spanguolių uogiene ir bulvėmis

Paruošto kalakuto išorę ir vidų įtrinti druska ir palikti 2 valandoms. Suspausti krūtinkaulį, kad krūtinėlė taptų platesnė. Į kepimo skardoje įkaitintus riebalus dėti sviestu apteptą kalakutą, įpilti stiklinę vandens ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti kalakutą 2-3 valand..

Recepto vertinimas: 4

Pyragas su slyvų uogiene

Iš miltų , grietinės, kiaušinių (kiaušinius prieš tai galima išplakti iki putų, tešla tada bus puresnė) užmaišoma tešla, sudedama nugesinta soda (galima išmaišyti su grietine arba panaudoti kelis lašus acto). Į tešlą supilama uogienė ir vėl viskas išmaišoma iki vi..

Recepto vertinimas: 4

Meduolis su uogiene

Kiaušinius su cukrumi ištrinti. Paskui maišant sudėti uogienę, supilti ištirpintą sviestą, pieną, suberti kakavą, prieskonius, sodą, sumaišytą su miltais. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą ir kepti 40 minučių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 4

Saldūs sumuštiniai su varške ir uogiene

Varškė užtepama taip, kad viduryje liktų duobutė skystai uogienei su uogomis.Tirštą uogienę arba džemą galima ant jos uždėti kauburėliu. ..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų uogienė

Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Aviečių uogienė

Uogas suberkite į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10-12 val. Tada virkite ant mažos ugnies nugraibydami putas apie 20 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 5

Juodųjų serbentų uogienė

Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių lie..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių ir bruknių uogienė

Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Tada nupilkite susidariusias sultis ir į jas suberkite kubeliais supjaustytas kriaušes. Virkite, kol kriaušės suminkštėja. Sudėkite bruknes, prieskonius, užvirinkite ir karštą uogienę sukrėskite į stiklaini..

Recepto vertinimas: 4

Mėlynių uogienė

Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda. Tada sukratomos, nugraibomos putos, ir uogienė dar verdama 25--30 min., graibant putas ir ka..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių ir šermukšnių uogienė

Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Raudonųjų serbentų uogienė

Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos. Uogienė..

Recepto vertinimas: 1

Spanguolių uogienė

Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85--90 C) vandenį 2--3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5--2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoš..

Recepto vertinimas: 0

Žemuogių uogienė

Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant putas, apie 25--30 min., t. y. kol uogos pasidaro permatomos, o sirupas sutirštėja. Išvirta uogienė supilstoma į kaitin..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis su uogiene

Žalios bulvės sutarkuojamos, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdomą ir viskas gerai sumaišoma. Tešla plonu sluoksniu krečiama į riebalais išteptą keptuvę ir kepama orkaitėje. Iškepus kiekvienas plokštainis patepamas sviestu, pabarstomas cukrumi arba pertepamas uogiene. ..

Recepto vertinimas: 0

Virti obuoliai su uogiene

Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai (tik ką nulupti dedami į parūgštintą vandenį). Po to obuoliai sumetami į verdantį sirupą ir pakaitinami (neužvirinant), kol jie suminkštės. Išgriebti iš sirupo obuoliai sudedami į gražią lė..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su uogiene

Kiaušinius išsukame su cukrumi. Į kiaušinių ir cukraus masę sudedame uogienę, grietinę ir gerai išmaišome. Tada įmaišome miltus ir gesintą sodą. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Sukrečiame tešlą į sviestu pateptą kepimo formą. Kepame 170 laipsnių karštumo orka..

Recepto vertinimas: 4

Kriaušių kubelių uogienė (Ramunės)

Kriaušes nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Kriaušes supjaustome kubeliais ir pamerkiame į pasūdytą vandenį 2 min. Tuomet kubelius išgriebiame ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti. Į puodą nupilame susidariusias sultis ir užverdame. Suberiame kriaušių k..

Recepto vertinimas: 0

Gervuogių uogienė su žemuogėmis (Ramunės)

Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogės ims blizgėti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 min.Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.Uogien..

Recepto vertinimas: 0

Vitamininė juodųjų serbentų uogienė (Ramunės)

Vienam litrui maltų uogų imu 1,5 litro cukraus. Uogas nuplauname, nurenkame šakeles ir permalame su mėsmale. Suberiame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame kokioms 6 valandoms, galima ir per naktį. Nepamirštame laikas nuo laiko pamaišyti. Uogienė išsilaiko iki 2 metų, tik atidarius ją..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir morkų uogienė

Cukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirinti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti stambia ta..

Recepto vertinimas: 4

SLUOKSNIUOTAS PYRAGAS SU CHALVA IR UOGIENE

Chalva pertrinti, sudeti prieskonius, plakta grietinele, ismaisyti. I desertini inda deti sluoksni chalvos, tarkuotos duonos ir uogienes. Taip pakartoti kelis kartus (virsutinis sluoksnis turi buti duonos). Papuosti plakta grietinele ir uogiene...

Recepto vertinimas: 2

Pyragas su uogiene

Margariną sutarkuojame burokine trintuve, įdedame trynius, cukrų, dalimis pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą išminkome ir padaliname į 3 dalis. Į vieną dalį įminkome kakavą. Viena šviesia tešlos dalimi išklojame skardą, dedame į orkaitę ir pusiau iškepame..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: uogiene