Žemaitiškos spurgos


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.2 stiklinės miltų,
2.1 stiklinė pieno,
3.25 g mielių,
4.3 tryniai,
5.50 g lydyto sviesto,
6.0,5 stiklinės bruknių uogienės,
druskos,
7.2 šaukštai miltinio cukraus,
8.0,5 pakelio vanilinio cukraus,
9.400 g riebalų.
Gaminimas:
Piene išmaišyti miltus, sudėti sutrupintas mieles, užberti šaukšteliu cukraus ir leisti tešlai pakilti. Po to sudėti trynius, supilti išlydytą sviestą, vanilinį cukrų, druską, gerai išminkyti, kad tešla nebeliptų prie rankų. Leisti vėl tešlai iškilti. Rankas patepus sviestu, iš tešlos padaryti norimo dydžio kamuoliukus. Į kiekvieno vidų dėti po šaukštelį bruknių uogienės. Kamuoliukus sudėti, ant miltais pabarstytos lentelės ir leisti pakilti. Virti įkaitintuose riebaluose. Kad riebalai nedegtų įmesti porą griežinėlių žalių nuskustų bulvių. Parudavusias bulves reikia pakeisti. Kai spurgos paruduos išimti, palaikyti ant kiaurasamčio. Atvėsusias pabarstyti miltiniu cukrumi. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!