24 rezultatų ieškant "marinatas"

Keptas kalakutas

Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6)°C patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais, įvynioti į foliją. Orkaitę įkaitinti iki 250°C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti te..

Recepto vertinimas: 3

Agurkas čilio marinate

Perpjaukite agurką išilgai, su šaukšteliu išskobkite sėklas. Supjaustykite agurką ½ cm griežinėliais. Užmaišykite marinatą ir sudėkite agurko griežinėlius. Saldusis čilio marinatas: Gerai nuplaukite paprikas, išimkite sėklas. Nulupkite česnakus. Viską susmulkinkite, galima trin..

Recepto vertinimas: 0

Garstyčių marinatas avienai

Emaliuotame inde sumaišykite garstyčias, actą ir aliejų. Tada sudėkite trintą česnaką ir prieskonius, gerai išmaišykite ir palikite 1-2 valandas pastovėti. ..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo vyno marinatas paukštienai ir žuviai

Vyną sumaišykite su actu ir puse stiklinės virinto salto vandens, šiame mišinyje ištirpinkite cukrų ir druską, į jį supilkite aliejų. Įkaitinkite iki 80-85 laipsn. C, atšaldę suberkite prieskonius ir palikite 6-12 valandų pastovėti. ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos

Kopūstai supjaustomi kvadratėliais. Nuo marinuotų obuolių ir bruknių nupilamas marinatas, į jį įdedama cinamono ir gvazdikėlių, paskui jis užverdamas, nukošiamas ir ataušinamas. Į indą dedami kopūstai, supjaustyti obuoliai, bruknės, cukrus, druska, aliejus, įpilama marinato, išma..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su pomidorų padažu

1. Sumaišykite visas sudedamąsias marinato dalis. Marinatą užvirinkite ir palikite jį atvėsti.2. Užpilkite marinatą ant silkės ir nakčiai palikite šaldytuve.3. Sumaišykite visas sudedamąsias padažo dalis. Išimkite silkę iš marinato ir supjaustykite ją 2-3 cm gabalėliais. Sudėkit..

Recepto vertinimas: 0

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos kiaulienos nugarines kepsnys su ananasais

1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. 2. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti. 3. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo š..

Recepto vertinimas: 3

Citrinos marinatas vištienai

Plonai supjaustykite česnaką ir mažoje keptuvėje pavirkite aliejuje ant silpnos ugnies, kol česnakas ims geltonuoti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite česnaką. Keptuvėje esančiame aliejuje išmaišykite kitas sudedamąsias dalis, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir marinat..

Recepto vertinimas: 0

Lynas, keptas ant grotelių

Nuvalytas lynas valandą marinuojamas (Marinatas: 1 stiklinė vandens, 1 stiklinė acto, prieskoninių daržovių, cukraus, druskos). Išimtas iš marinato lynas pavilgomas išplaktame kiaušinyje ir tirpytame svieste, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas, padėtas ant grotelių, žarijų kai..

Recepto vertinimas: 5

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai

Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu. Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos žiemai

Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais, žiedinį kopūstą žiedinėliais. Viską sumaišyti ,sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu. 20min. pasterizuoti. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta vištiena su rozmarinu

Paruoštą viščiuką nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalais. Citrinų sultis sumaišome su 3 šaukštais aliejaus, rozmarinu, druska, pipirais ir užpilame ant vištienos. 4 val. laikome šaldytuve, kelis kartus apverčiame, kad įsigertų marinatas. Likusį aliejų įkaitiname keptuvė..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su šviežiomis slyvomis (Ramunės)

Mėsą paruošiame, kaip vyniotiniui ir marinuojame apie 6 val. Galima ir per naktį. Tada iš abiejų pusių pabarstome baziliko lapeliais. Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Sudedame ant mėsos ir susukame. Susmeigiame krapštukais, kad neiširtų, užpilame truputėlį aliejaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos nugarinė, virta obuolių sultyse

Jautienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų citrinų sulčių arba acto, įberiame cukraus, druskos, pipirų, įdedame kadagių uogų ir laurų lapelių, įberiame citrinos žievelių, įpilame 2 ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu

Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Ruošiame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų vienos citrinos sulčių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 šaukštus vandens. Viską gerai išplakame. Užpilame ant filė ir..

Recepto vertinimas: 0

Avienos ir lašinių šašlykai (Ramunės)

Mėsą nuplauti, išpjauti plėves, supjaustyti kubeliais (3 cm dydžio), lengvai pamušti grūstuvėliu. Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti griežinėliais. Giliame inde dėti avieną sluoksniais, barstant druska ir prieskoniais, svogūnų ir česnakų griežinėliais, šlakstant ac..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šonkauliukai su rozmarinu (Ramunės)

Šonkauliukus nuplauti, nusausinti, padalyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais. Paruošti marinatą: rozmariną susmulkinti, išmaišyti su garstyčiomis, raudonėliu ir mairūnu. Aptepti juo mėsą ir sudėti į indą, sluoksniuojant su lauro lapais. Indą pridengti, įdėti į šaldytuv..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena kaubojiškai (Ramunės)

Dubenėlyje išmaišyti visus padažo komponentus. Jautieną supjaustyti 1,5 cm storio griežinėliais, o po to - kuo ilgesnėmis juostelėmis. Papriką nuplauti, perpjauti, išimti sėklalizdžius, padalyti į 8 dalis išilgai. Mėsą mauti ant iešmelių, kelis kartus perveriant kiekvieną juost..

Recepto vertinimas: 0

VYNO MARINATAS ŽVĖRIENAI

Smulkintas darzoves ir pomidoru padaza sumaisome su prieskoniais, supilame vyna ir uzviriname. Po to supilame alieju ir troskiname ant silpnos ugnies, kol darzoves suminksteja. Suminkstejusias darzoves pertriname per sieteli ir 10 minuciu paviriname ant stipresnes ugnies. Paruosta mesa uzpilame verd..

Recepto vertinimas: 0

MEDŽIOTOJO MARINATAS

Svoguna supjaustome griezineliais, sudedame i vyna. Sudedame visus likusius produktus. Marinatu uzpilame zveriena ir marinuojame para...

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šašlykas

Kiauliena nuplauname, ispjauname pleves (jei ju yra), supjaustome gabaleliais. Svogunus supjaustome ziedais, cesnako skilteles - i keleta daliu. Viska sudedame i dubeni su mesa, uzpilame marinatu ir labai gerai ismaisome. Suspaudziame, kad marinatas apsemtu mesa. Uzdengiame ir marinuojame 12 vai. Po..

Recepto vertinimas: 1

Rugpjūčio receptas (agurkų marinavimo būdas)

Agurkus ir prieskoninius lapus sudėti į stiklainį ir užpilti karštu vandeniu. Po 3 - 4 minučių vandenį nupilti. Į stiklainį sudėti druską, cukru, citrinos rugštelę, prieskonius ir užpilti verdančiu vandeniu (galima ir tuo pačiu). Sandariai uždaryti. Stiklainį uždengti ..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: marinatas