Viščiukas vynuogių lapuose

Ingridientai:
2 porcijoms:

2 mažų viščiukų puselės;
2 valg. š. skysto medaus;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
2 valg. š. apelsinų sulčių;
2 arb. š. susmulkintų čiobrelių;
½ stiklinės baltojo vyno;
8-10 vynuogių lapai.
Gaminimas
Viščiukų puseles nuplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite medų, aliejų, apelsinų sultis, čiobrelius ir vyną. Pusę gauto marinato supilkite ant paukštienos ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą. Jei yra galimybė, marinavimosi metu, kartą ar du vištieną apverskite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Įvyniokite vištienos puseles į vynuogių lapus, prismeikite mediniais smeigtukais ir 25-30 min. kepkite orkaitėje. Tuomet lapus nuimkite ir viščiukus įdėkite kepti dar dešimčiai minučių, kol apskrus.

Į lėkštes įklokite vynuogių lapus, ant jų uždėkite viščiukų puseles. Pakaitinkite likusį marinatą ir prieš patiekiant užpilkite ant viršaus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!