Virta jautiena su aštriu padažu

Ingridientai:
1 kg jautienos (nugarinės, mentės),
1 stiklinė 3 proc. acto,
pipirų, gvazdikėlių, druskos,
lauro lapų pagal skonį.

Padažui:
2 svogūnų galvutės,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
1 stiklinė grietinės,
2 kiaušiniai,
300 g džiovintų rudmėsių,
1/2 stiklinės tarkuoto sūrio,
druskos pagal skonį.
Gaminimas
Jautieną ištrinti druska, įdėti į puodą, suberti sveikus pipirus, lauro lapus, užpilti actu ir palikti porą valandų. Užvirti vandenį, įdėti į jį acte išmirkyta mėsą ir virti.

Padažui supjaustome svogūną ir svieste apkepame kartu su miltais. Supilame grietinę, 1/2 stiklinės sultinio, užverdame ir nuimame nuo ugnies. Į mišinį supilame smulkiai supjaustytas rudmėses, žalius kiaušinius ir viską gerai išmaišome.

Mėsą supjaustome juostelėmis, apibarstome tarkuotu sūriu, sudedame į keptuvę, užpilame padažu ir kepame orkaitėje 20-25 min.

Kaip garnyrą galima paduoti virtas bulves.

Vietoj padažo galima paruošti jautieną su pupelėmis. Tam reikia parai užmerkti 2 stiklines baltų pupelių. Išbrinkusias pupeles suberti į verdantį jautienos sultinį ir užvirti. Išvirusias pertrinti per sietelį, praskiesti sūdytu sultiniu ir vėl užvirti. Gautu kremu užpilti jautieną.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!