Varškinis obuolių pyragas su pudingu

Ingridientai:

Tešlai

150 gramų varškės,
6 valgomieji šaukštai pieno,
6 valgomieji šaukštai aliejaus,
75 gramai cukraus,
Žiupsnelis druskos,
1 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus,
300 gramų miltų,
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
Riebalų skardai patepti

Įdarui

1 pakeliai vanilinio pudingo miltelių,
1 valgomieji šaukštai krakmolo,
75 gramai cukraus,
375 mililitrai šalto pieno,
1 kiaušinis,
125 mililitrai grietinėlės,
1,5 kilogramo obuolių

Gaminimas

Varškę iki vientisos masės išsukti su pienu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberti į varškės masę. Išmaišyti elektriniu maišikliu. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos.

Įdarui pudingo miltelius, krakmolą ir cukrų sumaišyti su 6 šaukštais pieno. Likusį pieną užvirinti, įmaišyti pudingo masę. Dar kartą viską užvirinti ir ataušinti, kartkartėmis pamaišant. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio. Baltymą ir grietinėlę išplakti iki standžių putų atskiruose dubenėliuose ir kartu su tryniu įmaišyti į pudingą. Pudingą užpilti ant tešlos viršaus.

Nulupti obuolius, išimti sėklas ir, supjausčius skiltelėmis, išdėlioti ant pudingo. Pyragą kepti apie 35 min. iš anksto iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Daugiau apie obuolių pyragą

» Obuolių pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!