Vaisinis meduolis

Ingridientai:
500 g miltų,
3 g geriamosios sodos arba pakelis kepimo miltelių,
50 g lazdynų riešutų,
125 g šviesių ir tamsių razinų mišinio,
75 g džiovintų abrikosų,
250 g medaus,
200 g cukraus,
75 g margarino,
200 g grietinės,
3 kiaušiniai,
šaukštelis meduolių prieskonių mišinio,
druskos.
Gaminimas
Miltus išmaišyti su soda arba kepimo milteliais ir persijoti. Riešutus suskaldyti, razinas nuplauti (arba nuplikyti) ir nuvarvinti, abrikosus nuplauti ir supjaustyti gabaliukais.

Medų prikaistuvyje pakaitinti su cukrumi ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Margariną išsukti iki purumo. Į jį po šaukštą pilti medų su cukrumi, grietinę, po vieną įmušti
kiaušinius ir išsukti iki vientisos masės. Suberti prieskonius, įberti žiupsnelį druskos. Po šaukštą suberti miltus, razinas, riešutus ir išmaišyti.

Paruoštą tešlą supilti į riebalais pateptą skardą arba kekso formą. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 60-80 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!