Trapus obuolių pyragas

Ingridientai:

Pakelis margarino,
100 gramų cukraus,
100 gramų grietinės,
2 tryniai,
2 stiklinės miltų

Pertepimui

3 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
šaukštas miltų,
pakelis vanilinio cukraus

1,5 stiklinės pieno,
4 - 5 rūgštūs obuoliai

Aptepimui

5 kiaušinių baltymai,
stiklinė cukraus

Gaminimas

Iš miltų, margarino, cukraus, grietinės ir trynių užmaišoma tešla. Ji apkepama apvalioje formoje, vidutinio karštumo orkaitėje.

Pertepimui, kiaušiniai išsukami su cukrumi, sukant i juos suberiami miltai, vanilinis cukrus, supilamas pienas, viskas labai gerai išmaišoma ir maišant masė pakaitinama, kol sutirštėja.

Gatava masė supilama ant apkeptos tešlos viršuje gražiai sudėstomi nulupti, skiltelėmis supjaustyti obuoliai. Pyragas įkišamas į orkaitę ir baigiamas kepti.

5 kiaušinių baltymai (2 likę nuo tešlos kiaušiniai ir 3 papildomi) išplakami iki standžių putų su stikline cukraus ir užpilami ant pyrago viršaus.

Pyragas dar įkišamas į nekarštą orkaitę ir džiovinamas.

Daugiau apie obuolių pyragą

» Obuolių pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

darius 2010-11-06 20:09:16
jaj storule nori greiciau tapt tai dekis 250 :)

Karina 2010-09-19 05:45:37
O pakelis margarino tai cia kiek?? 150,200,250g???