Tortas su žaliąja citrina

Ingridientai:
40 g sviesto,
130 g biskvitinių sausainiu,
citrinų želė (sausa),
1 pakelis vanilinio cukraus,
250 g tyrės pavidalo varškės,
4 šaukštas žaliosios citrinos sulčių,
100 g cukraus,
melisų,
250 g grietinėlės,
žaliosios citrinos griežinėlių.
Gaminimas
Sviestą ištirpdyti. Smulkiai sutrupinti biskvitinius sausainius ir sumaišyti su sviestu. Iškloti šia mase tortinės formos dugną. Želę sumaišyti su 1/4 l. šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę sutrinti su žaliosios citrinos sultimis, 80g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Likusį cukrų sumaišyti su želatina ir kaitinti maišant, kol ji ištirps. Suplakti 250 g grietinėlės. Sumaišyti su varškės mase, stingstančia grietinėle, smulkintais melisų lapeliais (3 šakelėmis). Viską tepti ant sausainių masės. Šaldyti 2 val. Prieš patiekiant, suplakti likusią grietinėlę, ja papuošti tortą ir sudėti žaliosios citrinos griežinėlius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!