25 rezultatų ieškant "keptomis"

Kepti inkstai su bulvėmis

Vartojami kiaulės, avies arba veršelio inkstai. Nuimkite plėves, supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais, apibarstykite druska, pipirais, galima apvolioti miltais ir kepkite įkaitintame svieste, kol iškepa (3 – 5 min.). Patiekdami valgyti inkstus užpilkite citrinos sultimis, apibarstykite ..

Recepto vertinimas: 5

Grybų, kumpio ir baltos duonos apkepas

Baltos duonos riekes išmirkyti piene ir sudėti į riebalais pateptą formą arba keptuvę. Kumpį supjaustyti kubeliais, pakepinti su grybais ir sukrėsti ant duonos riekių. Kiaušinius išplakti arba sumaišyti su trupučiu pieno ir užpilti ant grybų. Galima daryti ir kitaip: grybuose padaryt..

Recepto vertinimas: 0

Grybų apkepas su grietinės padažu

Šviežius grybus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir kepti, kol išgaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Baigiant kepti, įberti miltų ir juos šiek tiek paskrudinti. Įpilti skysčio, įdėti grietinės, pavirinti ir pasūdyti. Padažas turi būti tirštas. Į praaušusią masę įmušt..

Recepto vertinimas: 0

Paniruoti kepti avienos griežinėliai

Mėsą supjaustyti ir išmušti. Tada apibarstyti druska, pipirais, pavolioti miltuose, suvilgyti kiaušinyje ir dar pavolioti džiūvėsėliuose. Tada kepti 15 minučių. Patiekti su keptomis bulvėmis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Avienos kotletai

Avieną sumalti, įdėti du trynius, šaukštą sviesto. Batoną išmirkyti, truputį nuvarvinti ir sudėti į mėsą, pagal poreikį pasūdyti ir pabarstyti prieskoniais, gerai išmaišyti ir suporcijuoti kotletus. Palikti pusvalandžiui, kad pagulėtų. Apvolioti kiaušinio baltymuose, džiūvės..

Recepto vertinimas: 0

Menkė troškinta su vynuogėmis

Svogūną supjaustykite kubeliais . Žuvis pjaustykite šiaudeliais ir kartu su svogūnais apkepkite aliejuje . Pilkite grietinę , berkite vegetą , pipirus ,karį .Vėliau sudėkite pusiau perpjautas vynuoges be kauliukų . Tiekite su virtais ryžiais . Žuvis galima apibarstyti keptom..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Būk sveika"-1

Smulkiai supjaustytus svogūnus patriname su aliejumi ir susmulkintais džiov. jūros kopūstais. Agurkus sutarkuojam burokine tarka. Pomidorus supjaustom kvadračiukais. Užpilam likusiu aliejum ir leidžiam bent 10 min pastovėti- tai išsiskiria daugiau sulčių. Valgome su ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena troškinta aluje

Svogūną sutarkuoti arba smulkiai sukapoti ir sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti ją ne mažiau kaip 30 minučių šaltai. Paskui pakepinti įkaitintuose riebaluose, užpiliti alumi, įdėti kmynų, susmulkintą citrinos žeivelę, duonos plutelių..

Recepto vertinimas: 0

Bifšteksas

Į faršą įpilti vandens, sudėti kapotą ir kepintą svogūną ir gerai išminkyti. Iš masės ant sausos ar maltais džiūvėsėliais ar miltais apibarstytos lentos padaryti apvalius, 1,5 cm. storio bifšteksus ir iškepti dideliame riebalų kiekyje. Kad greičiau iškeptų, juos galima kelioms..

Recepto vertinimas: 2

Jautiena, troškinta su kilkėmis ir citrina

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles ir ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais. Kilkės susmulkinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, supjaustytais petražolių lapeliais ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti ją į sandariai uždaromą indą arba į..

Recepto vertinimas: 0

Langetas su svogūnais

Iš mėsos išpjaustyti plėves ir sausgysles, supjaustyti ją skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais, išmušti ir iš abiejų pusių kepinti įkaitintuose riebaluose, kol paruduos. Apkepusius griežinėlius apibarstyti druska, pipirais ir perdėti į troškintuvą, o į keptuvę, kurioje ke..

Recepto vertinimas: 0

Gabalėliais spirginta jautiena [befstrogenas]

Mėsą iš pradžių supjaustyti skersai plonais griežinėliais,"išmušti", paskui supjaustyti pusės cm storio pailgais gabalėliais ir greit apkepinti įkaitintuose riebaluose kartu su svogūnais, supjaustytais šiaudeliais.Tada apibarstyti druska, pipirais, miltais, viską sumaišyti, pakaitin..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies kotletai

Žuvį be odos ir kaulų 2 kartus sumalame su piene išmirkytu batonu, įmušame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir viską gerai išmaišome. Formuojame kotletus, apvoliojame kiaušinių plakinyje, paskui džiuvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje apie 10 minu..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos maltiniai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir išsuktas sviestas (40 g). Viskas gerai išmaišoma, daromi nedideli maltinukai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepti dar 10—15 min palaikomi šilto..

Recepto vertinimas: 4

Kepti kiaušiniai su pomidorais

Pomidorai supjaustomi griežinėliais ir su sviestu keptuvėje apkepinami. Ant jų įmušami kiaušiniai, pabarstomi druska ir uždengus kepama, kol baltymai sukrekės. Baigiant kepti, užbarstoma smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Valgoma su duona, virtomis bulvėmis. Taip pat kiauš..

Recepto vertinimas: 5

Lydeka, kepta su lašinukais

Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, apdedama plonomis šviežių lašinukų riekelėmis, susukama į foliją ar celofaninį popierių, sudedama į keptuvą ir kepama orkaitėje ar krosnyje (sultims išgaravus, įpilama truputį karšto vandens). Patiekiama..

Recepto vertinimas: 4

Keptas karpis

Paruoštas nusausintas karpis supjaustomas gabaliukais, pabarstomas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose, ir kepamas dideliame aliejaus kiekyje. Patiekiamas su tarkuotais krienais, keptomis bulvėmis, troškintais kopūstais su grybais arba kokiomis nors ..

Recepto vertinimas: 2

Kepta kiaulienos šoninė su džiovintais vaisiais

Džiovintus vaisius nuplauname ir pamerkiame į vermuto ir vandens mišinį. Mirkome, kol suminštėja. Mėsa nuplauname, nusausiname, aštriu peiliu šoninės odą įpjauname ruožais 1 cm atstumu vienas nuo kito. Šoninės viduryje, išilgai mėsos skaidulų, įpjauname "kišenę", mėsą iš vi..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta raudonųjų serbentų padaže

Jautieną nuplauname, nusausiname, sujaustome griežinėliais ir apkepiname aliejuje. Po to apibarstome maltais pipirais, garstyčių milteliais, druska, įpilame karšto sultinio arba vandens, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies. Miltus išplakame nedideliame vandens arba grietinėlės ..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta žąsis (Ramintos)

Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje. Palikite atvėsti, o kol atvės nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius. Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipi..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti kiaulės inkstai su citrina (Ramunės)

Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti. Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę. Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti ..

Recepto vertinimas: 2

GRYBAIS ĮDARYTA IR FOLIJOJE KEPTA SILKĖ

Sudytas silkes ismirkyti vandenyje, nupjauti galvas, isimti vidurius ir kaulus, neperskiriant zuvu pusiau. Kapotus grybus ir svogunus patroskinti svieste, ideti kapoto kiausinio, grietines ir sio idaro prikimsti silkes. Kiekviena silke atskirai suvynioti i folija arba pergamentini popieriu, sudeti i..

Recepto vertinimas: 5

JAUTIENOS NUGARINĖS KEPSNYS

Jautienos nugarine itriname druska, pipirais, prieskoniais, citrinu sultimis ir marinuojame para. Pries kepant paslakstome vyno actu, kepame orkaiteje is abieju pusiu. Tiekiame su keptomis bulvemis. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

JAUTIENOS KEPSNYS

Jautiena lengvai pamusame ir pamarinuojame prieskoniais. Apkepame keptuveje, baigiame kepti orkaiteje 5 min 180 C temperaturoje. Patiekiame su keptomis darzovemis ir uzpilame susidariusiomis sultimis...

Recepto vertinimas: 1

KALAKUTIENOS PUTĖSIAI

Sojos dribsnius uzplikome verdanciu vandeniu, atvesiname. Kalakutienos file sumalame kartu su keptomis darzovemis ir sojos dribsniais, iberiame prieskoniu, supilame citrinu sultis, imusame kiausini ir smulkintuvu dar karta viska gerai susmulkiname. Sudedame kubeliais pjaustyta obuoli ir slyvas, isma..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: keptomis