25 rezultatų ieškant "keptomis"

Keptas kalakutas su spanguolių uogiene ir bulvėmis

Paruošto kalakuto išorę ir vidų įtrinti druska ir palikti 2 valandoms. Suspausti krūtinkaulį, kad krūtinėlė taptų platesnė. Į kepimo skardoje įkaitintus riebalus dėti sviestu apteptą kalakutą, įpilti stiklinę vandens ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti kalakutą 2-3 valand..

Recepto vertinimas: 4

Daniškas kumpis

4 asmenims 1,5 stiklinės sultinio užpilama ant kapoto svogūno ir lėtai verdama, kol sultinio lieka apie stiklinę. Tada sultinys nukošiamas į pomidorų tyrę. Pridedama pipirų, pagal skonį druskos, truputį pavirinus įpilama ½ stiklinės grietinės ir dar 10 min. letai pakaitinama. Ant vi..

Recepto vertinimas: 0

Kepti vištienos maltiniai

Maltos mėsos masei naudojami visi raumenys. Mėsą nulupkite nuo kaulų ir du kartus sumalkite su piene išmirkytu ir išspaustu pyragu. Dar kartą permalę, dėkite sviesto, druskos ir išminkykite. Iš masės darykite nedidelius maltinukus, apvoliokite džiuvėsėliais ir iškepkite įkaitintame..

Recepto vertinimas: 0

Kepti inkstai su bulvėmis

Vartojami kiaulės, avies arba veršelio inkstai. Nuimkite plėves, supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais, apibarstykite druska, pipirais, galima apvolioti miltais ir kepkite įkaitintame svieste, kol iškepa (3 – 5 min.). Patiekdami valgyti inkstus užpilkite citrinos sultimis, apibarstykite ..

Recepto vertinimas: 5

Natūralus muštinis

Jautieną supjaustykite 2 cm storumo gabalėliais, išmuškite, pasūdykite, dėkite į įkaitintą keptuvę su sviestu ir kepkite 15 minučių. Kepkite kol visiškai iškeps arba kol bus šiek tiek rusvas. Patiekdami užpilkite sviestu ir mėsos sultimis, kuriose kepė. Tinka patiekti su keptomis ..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Jogurto-majonezo padažas

Jogurtas sumaišomas su majonezu iki vientisos masės , sudedamas smulkintas česnakas bei bazilikas. Viskas išmaišoma . Galima palikti kelioms minutėms pastovėti , kad jogurto-majonezo mišinys prisigertų česnako bei baziliko skonio. Skanaus..

Recepto vertinimas: 4

Avienos kotletai

Avieną sumalti, įdėti du trynius, šaukštą sviesto. Batoną išmirkyti, truputį nuvarvinti ir sudėti į mėsą, pagal poreikį pasūdyti ir pabarstyti prieskoniais, gerai išmaišyti ir suporcijuoti kotletus. Palikti pusvalandžiui, kad pagulėtų. Apvolioti kiaušinio baltymuose, džiūvės..

Recepto vertinimas: 0

Bifšteksas

Į faršą įpilti vandens, sudėti kapotą ir kepintą svogūną ir gerai išminkyti. Iš masės ant sausos ar maltais džiūvėsėliais ar miltais apibarstytos lentos padaryti apvalius, 1,5 cm. storio bifšteksus ir iškepti dideliame riebalų kiekyje. Kad greičiau iškeptų, juos galima kelioms..

Recepto vertinimas: 2

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

Kalakutas, įdarytas grybais

Kalakuto vidų išplauti ir šiek tiek įtrinti druska ir pipirais. Kapotus grybus patroškinti kartu su kubeliais supjaustyta rūkyta nugarine. Į troškinį įberti nuplautų razinų ir prieskonių. Kalakutą prikimšti šio įdaro, užsiūti ir kelias valandas palaikyti šaltai, kad prieskoniai ..

Recepto vertinimas: 5

Jautienos kepsnys (rostbifas)

Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Rostbifu (angį. Roast beef)..

Recepto vertinimas: 5

Jautiena, troškinta su kilkėmis ir citrina

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles ir ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais. Kilkės susmulkinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, supjaustytais petražolių lapeliais ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti ją į sandariai uždaromą indą arba į..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos muštiniai, įdaryti slyvomis

Slyvos išbrinkinamos ir supjaustomos rėželiais, svogūnai supjaustomi smulkiai ir pakepinami svieste, paskaninama maltais prieskoniais ir sumaišoma. Šie muštiniai gaminami taip pat kaip įdaryti lašiniukais. Iškepti muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį, aplink apdedami keptomis ar..

Recepto vertinimas: 0

Kepta marinuota veršiena

Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4—6 val. Išimta iš marinato ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta aviena

Mėsa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 — 2 dienas marinuojama. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. Išgaravus..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos maltiniai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir išsuktas sviestas (40 g). Viskas gerai išmaišoma, daromi nedideli maltinukai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepti dar 10—15 min palaikomi šilto..

Recepto vertinimas: 4

Kepti viščiukai su vermutu

Viščiukas kartu su kaulais sukapoti gabalais, apvolioti miltų, druskos ir pipirų mišiniu ir iki rausvumo pakepinti svieste. Įpilti vyno, sudėti svogūnus, žalumynus ir 20-30 minučių troškinti. Kad padažas būtų tirštesnis, įdėti krakmolo. Patiekti su virtais ryžiais arba keptomis ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti liežuvio griežinėliai

Virtą liežuvį, nulupus odelę, supjaustyti įtsrižai storesniais griežinėliais. Griežinėlius suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais ir kepti įkaitintame svieste, pasidarys gražios aukso spalvos. Keptą liežuvį išimti iš keptuvės, sudėti į lėkš..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su pievagrybiais

Svogūnus nulupame, sudedame į verdantį vandenį ir 5 minutes paverdame, po to nusunkiame. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome. Veršieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome taip, kad prie kiekvieno gabalo liktų po kaulą. Pabarstome druska, pipirais ir miltais. Apkepiname įkaitintuose ..

Recepto vertinimas: 1

Kepta kiaulienos šoninė su džiovintais vaisiais

Džiovintus vaisius nuplauname ir pamerkiame į vermuto ir vandens mišinį. Mirkome, kol suminštėja. Mėsa nuplauname, nusausiname, aštriu peiliu šoninės odą įpjauname ruožais 1 cm atstumu vienas nuo kito. Šoninės viduryje, išilgai mėsos skaidulų, įpjauname "kišenę", mėsą iš vi..

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ ŠAŠLYKAI

Cuukinija supjaustyti griezineliais. sudeti i verdanti vandeni. Virti 3 min., isgriebti kiaurasamciu. Pomidorus supjaustyti stambesniais griezineliais. Ant iesmo paeiliui mauti cukiniju ir pomidoru. Saslykus patepti lydytu sviestu ir is visu pusiu apkepinti. Kai iskeps, pabarstyti prieskoniais ir ta..

Recepto vertinimas: 0

KEPTI LIEŽUVIO GRIEŽINĖLIAI

Virta liezuvi, nulupus odele, supjaustyti itsrizai storesniais griezineliais. Griezinelius suvilgyti isplaktame kiausinyje, apvolioti maltais dziuveseliais ir kepti ikaitintame svieste, pasidarys grazios aukso spalvos.Kepta liezuvi isimti is keptuves, sudeti i lekste ir aplaistyti sviestu, kuriame k..

Recepto vertinimas: 0

KUOJA, KEPTA POMIDORŲ PADAŽE

I piena ispauskite citrinos sultis, supilkite vyna, iberkite pipiru ir gerai ismaisykite. Tame skystyje 1,5 val. mirkykite stambias kuojas be galvu ir uodegu, isdarinetas, neplautas, o tik nusluostytas. Ismirkusiais vel nusluostykite, pasudykite, pavoliokite plaktame kiausinyje, paskui miltuose su g..

Recepto vertinimas: 3

GRYBAIS ĮDARYTA IR FOLIJOJE KEPTA SILKĖ

Sudytas silkes ismirkyti vandenyje, nupjauti galvas, isimti vidurius ir kaulus, neperskiriant zuvu pusiau. Kapotus grybus ir svogunus patroskinti svieste, ideti kapoto kiausinio, grietines ir sio idaro prikimsti silkes. Kiekviena silke atskirai suvynioti i folija arba pergamentini popieriu, sudeti i..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: keptomis