Tortas "Pasveikinimas"

Ingridientai:
Tešlai:

10 kiaušinių,
300 g cukraus,
2 pak. vanilinio cukraus,
200 g miltų,
100 g krakmolo,
2 nubraukti arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Kremui:

300 g sviesto,
4 kiaušinių tryniai,
150 g cukraus pudros,
400 g riešutų nugos (žiūrėkite skyrelyje "Viskas desertams") arba kapotų riešutų,
2 valg. šaukšt. tarkuoto šokolado.

Glajui:

1 kiaušinio baltymas,
600 g cukraus pudros,
raudoni maistiniai dažai.

Puošimui:

balto šokolado širdutės,
350 g marcipaninės masės (žiūrėkite skyrelyje "Viskas desertams"),
raudoni ir žali maistiniai dažai.
Gaminimas
Tešlai atskirkite 5 kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite įpylę 6 valg. šaukšt. verdančio vandens ir pridėję 100 g cukraus bei 1 pak. vanilinio cukraus. Plakite, kol masė taps balta. 5 baltymus išplakite iki labai standžių putų, plakdami suberkite 50 g cukraus. Juos sukrėskite ant trynių masės. 100 g miltų persijokite su 50 g krakmolo ir 1 arbat. šaukštelį kepimo miltelių. Viską atsargiai, bet gerai išmaišykite.

26 cm skersmens tortinę ištepkite riebalais ir supilkite tešlą. Kepkite 40-45 min. 180 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala). Iškepusį biskvitą peiliu atskirkite nuo tortinės krašto ir padėkite ant grotelių, kad atauštų. Iš likusių tešlos produktų tokiu pat būdu paruoškite tešlą. Ją išpilstykite į mažesnes formas (20 ir 14 cm skersmens), prieš tai jas ištepę riebalais.

Kepkite 35-40 min. tokios pat temperatūros orkaitėje. Kai biskvitai visiškai atauš, kiekvieną perpjaukite horizontaliai į tris dalis. Kremui sviestą išsukite iki purios masės. Tada, lėtai sukdami, įmaišykite po vieną trynį ir dalimis suberkite cukraus pudrą. Nugos masę, paruoštą pagal receptą ( skyrelyje "Viskas desertams") arba kapotus riešutus įmaišykite į sviestinį kremą. Galiausiai kremą pagardinkite tarkuotu šokoladu (jei vartosite nugą, šokoladas nebūtinas).

iuo kremu aptepkite visas biskvitų dalis ir dėkite jas vieną ant kitos pradedant didžiausiomis. Glajui išsukite kiaušinio baltymą, su cukraus pudra ir įpilkite tokį vandens kiekį, kad glajų galėtumėte tepti. Nudažykite įbėrę kelias kruopeles raudonų maistinių dažų. Glajumi aptepkite visą trijų aukštų tortą. Į glajų įspauskite šokolado širdutes. Tortą puoškite marcipaninės masės rožėmis. Kaip jas padaryti skaitykite skyrelyje "Viskas desertams".

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Egle 2009-02-22 21:57:47
Nepykit uz reklama, bet jei niekur nerandat maistiniu dazu, uzsukit www.sal2.lt