9 rezultatų ieškant "kopustai"

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti žiediniai kopūstai

Žiedinio kopūsto žiedinėlius išskistykite. Juos apipilkite verdančiu marinatu ir taip palaikykite 3 min. Po to išgriebkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatą, kuriame kopūstai buvo mirkomi. Stiklainius sudėkite į 95 laipsnių vandens puodą ir ta..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių mišrainė su raugintais kopūstais

Bulvės ir salierai nulupami, stambiai sutarkuojami arba smulkiai supjaustomi, į juos sudedamas sukapotas svogūnas, rauginti kopūstai, pasūdoma, suberiamas cukrus, užpilamas aliejus, išplaktas su citrinos sultimis. Viskas sumaišoma ir užbarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 1

Apkepta aviena su kopūstais

Virta mėsa supjaustoma gabaliukais, sudedama į ugniai atsparų indą, pabarstoma pipirais, jei reikia, druska, ir ant jos sudedami troškinti kopūstai (gali būti ir nerauginti, tik patroškinti su riebalais ir svogūnais), kepama vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje apie 1/2 val. Pat..

Recepto vertinimas: 2

Vyne troškinti kopūstai

Keptuvėje išlydykite 1 šaukštą taukų, suberkite cukrų ir kaitinkite , kol jis karamelizuosis ir švelniai parus, suberkite svogūno griežinėlius ir pakepinkite. Supilkite vyną ir sukrėskite smulkintus kopūstus. Paskaninkite prieskoniais, uždenkite ir troškinkite apie 10 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstai su pupelėmis

Bulves nuskusti, kopūstus susmulkinti. Iš vakaro pamirkytas pupeles virti, kai suminkštės - sudėti į bulves, įberti druskos ir toliau virti. Išvirusias bulves ir pupeles nusunkti, bet jų sultinio neišpilti. Bulves ir pupeles sugrūsti ir gerai išmaišyti su atskirai išvirtais kopūstai..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

Raugintų kopūstų troškinys

Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. Kiaulės ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopūstai būna sūrūs). Įdėti lauro lapų, kvapni..

Recepto vertinimas: 3

Kinietiški kopūstai su padažu

Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite padažui skirtus ingridientus. Įkaitinkite aliejų su sviestu ir sudėkite kopūstus, apiberkite druska ir kepkite 2 min. Sumažinkite ungį ir kepkite 5-6 min. Sudėkite padažą į kitą mažesnę keptuvę ir šildykite 4-5 min, po tru..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kopustai