5 rezultatų ieškant "midus"

Žemaičių midus

Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pusė supilto skysčio. Vėl pripilkite vandens iki ankstesnio lygio, įdėkite apynių, surištų į marlę, prispauskite juos raudona plyta ir..

Recepto vertinimas: 0

Midus su obuolių sultimis

Į 20 l sulčių supilkite 2 kg ištirpinto cukraus ir pastatykite rūgti šiltai. Kai rūgimas susilpnėja, nupilkite, pridėkite 1,5 kg cukraus ir vėl palaikykite. Paskui nupilkite ir vėl pridėkite 1 kg medaus. Palaikykite, kol baigs rūgti. Supilstykite į butelius ir laikykite bent keletą m..

Recepto vertinimas: 0

Pieno midus

Medus ištirpinamas piene. Ledai išplakami su žievele ir cukrumi. Viskas sumaišoma. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviškas midus

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2kg medaus, padaugintos mielės, ištirpyta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20—25l. talpos) butelį. Butelis sandariai užkemšamas išvirintu kamščiu su skyle, į kurią..

Recepto vertinimas: 0

Midus greitam vartojimui

Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada sudedami apyniai, supilamas likęs vanduo, pavirinama 20—30 min ir perkošiama pro dvigubą marlę. Skystis atvė..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: midus