Suvalkietiški muštiniai

Ingridientai:
600g jautienos,
druskos,
prieskonių,
1 kiaušinis,
džiūvėsėlių pavoliojimui,
1/2 citrinos,
sviesto ar taukų kepimui ir užpylimui.

Įdarui:
100 g kepenų,
2 svogūnai,
20 g sviesto svogūnams pakepinti,
prieskonių (pipirų, kmynų),
druskos.
Gaminimas
Kepenys trumpai apvirinamos, sumalamos, pridedama svieste pakepintų smulkiai supjaustytų svogūnų, grūstų kmynų, pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma, dedama ant supjaustytų ir išmuštų jautienos gabalų, stipriai susukama, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir iškepama gerai įkaitintuose riebaluose. Muštiniai patiekiami sudėti į pašildytą pusdubenį, užpilti sviestu, pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti tarkuota citrinos žievele, papuošti petražolių lapeliais. Atskirai duodama bulvių košė ar virtos bulvės, rauginti kopūstai ar agurkai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!