Sojų padaže marinuota ir iškepta vištiena


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
750g. vištienos filė gabalėlių, 1/4 stiklinės sojų padažo, 2 šaukštai saldžiosios japoniškosios degtinės (mirin), 2 šaukštai chereso, 2 šaukštai lipnaus rudojo cukraus, 2 šaukšteliai tarkuoto šviežio imbiero , vidutinio didumo saldžioji paprika, supjaustyta 2cm. kvadratėliais, 4 tuščialaiškiai česnakai, susmulkinti 3cm. ilgumo gabalėliais 2 šaukštai aliejaus
Gaminimas:

1. Nuo mėsos nupjaukite atliekamus riebalus, išpjaustykite kremzles. Bambuko iešmus pamerkite į vandenį (tada jis nesvils). Vištieną sudėkite į lėkštą stiklinį ar keramikinį indą. Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą , degtinę, cheresą, rudajį lipnų cukrų ir imbierą. Maišykite, kol cukrus ištirps ir mišiniu užpilkite vištieną. Uždenkite ir dviem valandoms įdėkite į šaldytuvą (retkarčiais pamaišykite). Nuvarvinkite ir filė gabalėlius supjaustykite išilgai.
2. Mėsos gabalėlius, promaišiui su paprika ir tuščialaiškių česnakų griežinėliais, suverkite ant iešmų.
3. Vištieną apšlakstykite aliejumi ir sudėkite ant šiek tiek išriebaluotų gardelių ar plokščios lėkštės. Virš vidutiniškai kaitrios krosnelės 6 minutes arba tol, kol mėsa suminkštės (vartykite ir apšlakstykite aliejumi). Į stalą duokite tuojau pat su virtais ryžiais ar lakštainiais bei keptuvėje arba grilyje pakepintomis daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!