Riešutinis tortas

Ingridientai:
Tešla:
400g. miltų,
2 kiaušiniai,
200g. cukraus,
šaukštelis sodos,
150g. karšto medaus.

Kremas:
200g. maltų riešutų,
šaukštas sviesto,
150g. cukraus pudros,
stiklinė grietinės,
vanilinio cukraus.

Glajus:
1/2 pakelio sviesto arba margarino,
1/2 stiklinės cukraus,
2 šaukštai kakavos,
3 šaukštai vandens.
Gaminimas
Į persijotus miltus dėti tešlos produktus ir gerai išmaišyti. Sviestu pateptoje ir džiūvėsėliais pabarstytoje tortinėje iškepti 3 tešlos lakštus. Kremo produktus sudėti į puodą ir maišant, kad neprisviltų, išvirti. Nukelti nuo ugnies ir dar kartą gerai pamaišyti. Kai kremas atauš, pertepti tešlos lakštus ir sudėti vieną ant kito. Glajaus produktus sudėti į puodą ir maišant virti 5min. Ataušintu ir pradėjusiu stingti glajumi patepti torto viršų ir šonus. Tortą galima puošti riešutais. Skaniausias būna kitą dieną.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!