Orkaitėje kepta vištiena su permezano sūriu (Skirmantės) (foto)

Ingridientai:
2 kiaušiniai;
60 ml pieno;
160 ml tarkuoto permezano sūrio;
160 ml džiūvėsėlių;
2 š. smulkinto džiovinto raudonėlio;
1š.paprikos miltelių;
1/4 š. maltų juodųjų pipirų,
2 kg susmulkintos vištienos be kaulų ir odos;
130 ml tirpinto sviesto arba margarino.
Gaminimas
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus. Iškloti didelį negilų kepimo indą kepimo popieriumi. Mažesniame inde išplakti kiaušinį ir pieno. Negilioje lėkštėje sumaišyti permezano sūrų, džiūvėsėlius, raudonėlį, papriką ir pipirus. Pamerkti vištienos gabalėlius į kiaušinių ir pieno plakinį, nuvarvinti skysčio perteklių. Apvolioti džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje. Išdėlioti apvoliotus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, taip, kad gabalėliai nesiliestų. Apšlakstyti tirpintu sviestu.

Kepti 30-50 minučių (priklausomai nuo gabalėlių dydžio), kol gražiai apskrus. Kepimo metu, gabalėlių neliesti ir nevartyti. Patiekti su ryžiai ir salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!