25 rezultatų ieškant "smulkaus"

Šaldyti vaisiai

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių. 2. Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų ..

Recepto vertinimas: 1

Tekšių ledai

1. Nuvalykite tekšes. 2. Virkite maišydami kiaušinius ir cukrų puode, kol jie sutirštės. 3. Plakite, kol kremas atvės. Įmaišykite uogas. 4. Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į kremą. 5. Supilkite į švarią formą, įdėkite į šaldymo kamerą ir laikykite joje mažiausiai 5 val...

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sumuštinis

Gerai nuplaukite agurkus. Supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į puodelį ar stiklainį. Iš nurodytų kitų ingredientų pagaminkite nuovirą, tada į jį suberkite agurkų griežinėlius. Prieš patiekdami leiskite pastovėti mažiausiai savaitę. Laikykite šaltoje vietoje. Šaltinis..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių uogienė su imbieru

Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite puode visus ingredientus (išskyrus natrio benzoatą) ir maišydami virkite apie 30 min. Nuimkite nuo viryklės puodą. Nugriebkite putas. Supilkite natrio benzoatą. Supilkite į šiltus, gerai išvalytus st..

Recepto vertinimas: 0

Abrikosų varškė

Nuplaukite abrikosus. Įpilkite į puodą 100 ml vandens, sudėkite abrikosus ir virkite, kol jie suminkštės. Nulupkite žievę ir išimkite kauliukus, tada sutrinkite arba sugrūskite per sietelį. Suberkite cukrų, sudėkite citrinos žieveles, supilkite citrinų sultis ir įmuškite kiaušiniu..

Recepto vertinimas: 0

Obuolienė su čiobreliais

Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite juos gabalėliais ar skiltelėmis. Virkite obuolius vandenyje, kol jie suminkštės. Tada juos gerai sutrinkite. Įberkite askorbino rūgšties. Suberkite cukrų ir maišydami užvirkite. Įmaišykite natrio benzoato į nedidelį kiekį obuoli..

Recepto vertinimas: 0

Imbieriniai sausainiai

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atš..

Recepto vertinimas: 0

Vafliai su slyvomis raudonajame vyne

MIltus supiltį į dubenį, palaipsniui pilti pieną, sirupą, berti druską, dėti trynius, sviestą, varškės sūrelį arba varškę ir minkyti tešlą. Suberkite sezamų sėklas ir palikti, kad išbrinktų. SLyvas ir cinamoną užpilti raudonuoju vynu. SLyvas užvirinti ant silpnos ugnies, pali..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų sausainiai

Kiaušinį labai gerai išplakti ir iš eilės po truputį sudėti visus kitus produktus. Gerai išmaišyti.Kepimo skardą patepti sviestu. Šaukšteliu dėti mažus kupstelius. kepti apie 15 min. karštoje orkaitėje. ..

Recepto vertinimas: 0

Sūrūs sausainukai

Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį miltų, cukrų, druską ir mieles. Kitame inde iki 50-550C pašildykite vandenį kartu su sviestu. Šį skystį supilkite į miltų masę ir gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus linų sėmenis, likusius miltus ir išminkykite tešlą. Ją palaikykite rieb..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIŲ IR MOLIŪGŲ KREMAS

Nuluptus obuolius ir moliūgą supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis, pavirinti, kol suminkštės. Į masę įberti cukraus. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, supilti į karštą masę ir ištirpinti. Masei pravėsus įpilti romo bei įmaišyti plaktos grietin..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandelės su varške

TEŠLA: Virtas bulves pertrinti, suberti miltus, druską, įmušti 3 kiaušinius (jų baltymus geriau išplakti atskirai). Viską suminkyti. Tešlą iškočioti, stikline išpjaustyti skridinėlius ir dėlioti ant riebalais išteptos ar kepimo popierium ištiestos skardos. Kiekvieno viduryje įspa..

Recepto vertinimas: 0

Ruginių miltų virtiniai su kopūstais

Iš nurodytų komponentų suminkyti tešlą. Paruošti įdarą iš troškintų su spirgučiais ir svogūnais raugintų kopūstų. Tešlą iškočioti, formuoti virtinius, labai gerai užlankstyti kraštus. Virti pasūdytame vandenyje. Pagaminti padažą: svogūnus ant silpnos ugnies pakaitinti..

Recepto vertinimas: 4

Varškės apkepas su žemuogėm

Kiaušinių trynius išsukti iki baltumo su cukrumi, citrinų bei apelsinų žievelėmis. Sukrėsti varškę, suberti manų kruopas, kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišyti. Suberti paruoštas žemuoges. Atsargiai pamaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Įmaišyti į varškės kre..

Recepto vertinimas: 2

Spurgos su abrikosų džemu

350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmai..

Recepto vertinimas: 5

Morenginiai pyragaičiai

Baltymus išplakti iki standžių putų. Galima įberti kepimo miltelių. Plakant po truputį suberti cukrų. Įpilti citrinos sultis ir plakti, kol masė pasidarys standi ir ims blizgėti. Paruoštą masę sudėti į konditerinį švirkštą. Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Ska..

Recepto vertinimas: 3

Maži spalvoti bezė sausainėliai

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant suberti smulkų cukrų ir supilti citrinos sultis. Plakti elektriniu maišikliu pačiu didžiausiu greičiu, kol masė ims blizgėti ir pasidarys labai standi. Ją dė..

Recepto vertinimas: 0

MĖSOS KALNAS

Malta jautiena sumaisyti su dziuveseliais, imusti du kiausinius, ipjaustyti svoguna ir zalia paprika. Padazui skirtus produktus sumaisyti - turi gautis skysta tyrele. Puse padazo imaisyti i farsa, puse palikti. Kepti geriau ilgoje ir siauroje kepimo formoje apie viena valanda. Po to mesa istraukti i..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS PUTĖSIS

Dubenyje mediniu saukstu sutrinkite sviesta, suberkite cukru, nutarkuota citrinos zieveles geltonaji sluoksni, imuskite kiausinio trynius (baltymus pasilikite) ir plakite, kol pasidarys vientisas misinys. Imaisykite varske ir manu kruopas. Suplakite baltymus iki baltu putu ir letai imaisykite i tesl..

Recepto vertinimas: 0

SAUSAUNIAI "RIEŠUTŲ AKMENĖLIAI"

Paberkite ant minkymo lentos 150 g miltu ir viduryje padarykite duobute. Suberkite cukru, supilkite citrinos sultis ir suleskite kiausiniu trynius. Viska sumaisykite su dalimi miltu ir sudeje salta, gabaliukais sukapota sviesta ir kapotus lazdyno riesutus, uzberkite likusiais miltais. Uzminkykite te..

Recepto vertinimas: 0

ŠIRDELĖS

Kiausinio baltymus atskirkite nuo tryniu. Baltymus isplakite iki purumo, suberkite cukru, vanilini cukru, cinamona, maltus gvazdikelius, kakava, supilkite romo esencija ir tirpinta sviesta. Viska atsargiai ismaisykite. Suberkite persijotus maltus migdolus bei kepimo miltelius ir dar karta ismaisykit..

Recepto vertinimas: 0

BANDELĖS SU PRIESKONINĖMIS DARŽOVĖMIS

Dubenyje sumaisykite miltus su mielemis. Suberkite cukru, druska, pipirus, ipilkite alieju ir 250 ml drungno vandens. Viska maisykite mikseiru su antgaliu teslai 5 min. is pradziu mazu, paskui dideliu greiciu, kol pasidarys vientisa tesla. Tada imaisykite petrazoles, porus ir krapus.Tesla palaikykit..

Recepto vertinimas: 0

PYRAGAIČIAI SU ANANASAIS

Dubenyje suplakite kiausiniu baltymus iki baltu putu, po to letai imaisykite cukru ir migdolus. Susmulkinkite nuvarvintas ananasu riekeles ir imaisykite i mase. Ant kiekvieno vafliuko uzdekite po gumuleli mases. Sviestu patepta skarda isklokite kepimo popieriumi ir isdeliokite pyragaicius. Dekite i ..

Recepto vertinimas: 0

VELYKŲ AVINAS

Moliniame dubenyje sumaisykite miltus su mielemis. Suberkite cukru, druska, imuskite pusantro kiausinio, ipilkite istirpinta sviesta ir 250 ml drungno vandens. Mikseriu su antgaliu teslai viska maisykite 5 min. is pradziu mazu, paskui dideliu greiciu. Tesla palaikykite siltoje vietoje, kol ji pakils..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis kremas

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, suberiame sokolada, kava, tirpia kava ir cinamona, ipilame karsto pieno ir sia mase plakame 2-3 min. Imaisome isbrinkinta ir istirpinta zelatina. I pravesusi, bet nesustingusi krema sukreciame grietinele, isplakta su vaniliniu cukrumi. Ipilame romo arba konj..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: smulkaus