25 rezultatų ieškant "smulkaus"

Šaldyti vaisiai

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių. 2. Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų ..

Recepto vertinimas: 1

Tekšių ledai

1. Nuvalykite tekšes. 2. Virkite maišydami kiaušinius ir cukrų puode, kol jie sutirštės. 3. Plakite, kol kremas atvės. Įmaišykite uogas. 4. Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į kremą. 5. Supilkite į švarią formą, įdėkite į šaldymo kamerą ir laikykite joje mažiausiai 5 val...

Recepto vertinimas: 0

Obuolių šerbetas su kalvadosu

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 2 dl vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles. 2. Į li..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės karamelėje

Nulupkite kriaušes, bet kotelius palikite. Išimkite šerdeles ir įtvirtinkite kriaušes, kad jos gerai laikytųsi. Tirpdykite cukrų tol, kol jis ims burbuliuoti ir įgaus gelsvai rudą spalvą. Į verdantį vandenį supilkite ir citrinų sultis. Sudėkite kriaušes, vanilinį cukrų bei cinamon..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų uogienė moliūge

Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Supjaustykite jį 3 cm storio juostelėmis. Sudėkite visus pirmajam nuovirui skirtus ingredientus į ir gerai išmaišykite. Užpilkite jį ant supjaustyto moliūgo ir palaikykite parą šaltoje vietoje. Prieš patiekdami nuvarvinkite nuovirą. Pagaminkite..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti česnakai

3 min vandenyje pavirkite nevalytas česnako skilteles. Išpilkite vandenį, perliekite skilteles šaltu vandeniu, tada jas nulupkite ir sudėkite į stiklainius. Sudėkite visus nuovirui skirtus ingredientus ir pavirkite. Dar šiltą nuovirą užpilkite ant česnakų. Uždarykite stiklainius. Pala..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sumuštinis

Gerai nuplaukite agurkus. Supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į puodelį ar stiklainį. Iš nurodytų kitų ingredientų pagaminkite nuovirą, tada į jį suberkite agurkų griežinėlius. Prieš patiekdami leiskite pastovėti mažiausiai savaitę. Laikykite šaltoje vietoje. Šaltinis..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių uogienė su imbieru

Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite puode visus ingredientus (išskyrus natrio benzoatą) ir maišydami virkite apie 30 min. Nuimkite nuo viryklės puodą. Nugriebkite putas. Supilkite natrio benzoatą. Supilkite į šiltus, gerai išvalytus st..

Recepto vertinimas: 0

Sūrūs sausainukai

Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį miltų, cukrų, druską ir mieles. Kitame inde iki 50-550C pašildykite vandenį kartu su sviestu. Šį skystį supilkite į miltų masę ir gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus linų sėmenis, likusius miltus ir išminkykite tešlą. Ją palaikykite rieb..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIŲ IR MOLIŪGŲ KREMAS

Nuluptus obuolius ir moliūgą supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis, pavirinti, kol suminkštės. Į masę įberti cukraus. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, supilti į karštą masę ir ištirpinti. Masei pravėsus įpilti romo bei įmaišyti plaktos grietin..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandelės su varške

TEŠLA: Virtas bulves pertrinti, suberti miltus, druską, įmušti 3 kiaušinius (jų baltymus geriau išplakti atskirai). Viską suminkyti. Tešlą iškočioti, stikline išpjaustyti skridinėlius ir dėlioti ant riebalais išteptos ar kepimo popierium ištiestos skardos. Kiekvieno viduryje įspa..

Recepto vertinimas: 0

Ruginių miltų virtiniai su kopūstais

Iš nurodytų komponentų suminkyti tešlą. Paruošti įdarą iš troškintų su spirgučiais ir svogūnais raugintų kopūstų. Tešlą iškočioti, formuoti virtinius, labai gerai užlankstyti kraštus. Virti pasūdytame vandenyje. Pagaminti padažą: svogūnus ant silpnos ugnies pakaitinti..

Recepto vertinimas: 4

Varškės apkepas su žemuogėm

Kiaušinių trynius išsukti iki baltumo su cukrumi, citrinų bei apelsinų žievelėmis. Sukrėsti varškę, suberti manų kruopas, kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišyti. Suberti paruoštas žemuoges. Atsargiai pamaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Įmaišyti į varškės kre..

Recepto vertinimas: 2

Jautienos salotos su smidrais

Smidrų stiebelius nulupti, pašalinti sumedėjusią žievę, užplikyti pasūdytu ir pasaldintu vandeniu ir palikti gerą pusvalandį, kol suminkštės. Aliejų sumaišyti su actu. įberti smulkaus cukraus, pjaustytų petražolių, užpilti neataušusius smidrus ir su jais patiekti jautieną. ..

Recepto vertinimas: 0

Pagalvėlės su vyšniomis (Lauros)

Dubenyje sumaišykite varškę su pienu, aliejumi, 75g cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Pusę mišinio įmaišykite į varškę, vėliau įmaišykite ir kitą pusę, išminkykite. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 12x12 cm. kvadratais. I..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai (Ryčio)

Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175..

Recepto vertinimas: 5

Morengų masė arba bezė

Baltymus išplakti iki standžių putų. Galima įberti kepimo miltelių. Plakant po truputį suberti cukrų. Įpilti citrinos sultis ir plakti, kol masė pasidarys standi ir ims blizgėti. Bezė pyragaičiai ar kiti gaminiai turi būti „džiovinami“ 80-100°C temperatūros orkaitėje 2-4 val...

Recepto vertinimas: 5

Spurgos su abrikosų džemu

350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmai..

Recepto vertinimas: 5

Morenginiai pyragaičiai

Baltymus išplakti iki standžių putų. Galima įberti kepimo miltelių. Plakant po truputį suberti cukrų. Įpilti citrinos sultis ir plakti, kol masė pasidarys standi ir ims blizgėti. Paruoštą masę sudėti į konditerinį švirkštą. Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Ska..

Recepto vertinimas: 3

BANDELĖS SU PRIESKONINĖMIS DARŽOVĖMIS

Dubenyje sumaisykite miltus su mielemis. Suberkite cukru, druska, pipirus, ipilkite alieju ir 250 ml drungno vandens. Viska maisykite mikseiru su antgaliu teslai 5 min. is pradziu mazu, paskui dideliu greiciu, kol pasidarys vientisa tesla. Tada imaisykite petrazoles, porus ir krapus.Tesla palaikykit..

Recepto vertinimas: 0

PYRAGAIČIAI SU ANANASAIS

Dubenyje suplakite kiausiniu baltymus iki baltu putu, po to letai imaisykite cukru ir migdolus. Susmulkinkite nuvarvintas ananasu riekeles ir imaisykite i mase. Ant kiekvieno vafliuko uzdekite po gumuleli mases. Sviestu patepta skarda isklokite kepimo popieriumi ir isdeliokite pyragaicius. Dekite i ..

Recepto vertinimas: 0

VELYKŲ AVINAS

Moliniame dubenyje sumaisykite miltus su mielemis. Suberkite cukru, druska, imuskite pusantro kiausinio, ipilkite istirpinta sviesta ir 250 ml drungno vandens. Mikseriu su antgaliu teslai viska maisykite 5 min. is pradziu mazu, paskui dideliu greiciu. Tesla palaikykite siltoje vietoje, kol ji pakils..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis kremas

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, suberiame sokolada, kava, tirpia kava ir cinamona, ipilame karsto pieno ir sia mase plakame 2-3 min. Imaisome isbrinkinta ir istirpinta zelatina. I pravesusi, bet nesustingusi krema sukreciame grietinele, isplakta su vaniliniu cukrumi. Ipilame romo arba konj..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų kompotas II

Paruostas ir apibarstytas cukrumi sedulas sudeti i litro talpos stiklaini, uzpilti jas saltu vandeniu bei uzdengti dangteliu. Pasterizuoti (sterilizuoti) kaip I budu gaminama kompota...

Recepto vertinimas: 0

Vanilinis padažas

Išmaišome kremo miltelius 1/8 l pieno. Likusį pieną užviriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame piene išmaišytus kremo miltelius ir nuolat maašydami šluotele dar kartą užviriname, įpilame romą.Patiekiame su šiltais kepiniais, vaisių desertais ar varškės patiekalais...

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: smulkaus