Moliūgo pyragas su riešutais

Ingridientai:

100 g miltų
100 g maltų lazdyno riešutų
žiupsnelio drusko
40 g cukraus
80 g sviesto
3 kiaušinių
500 g moliūgo minkštimo
200 g sutirštinto pieno
nutarkuotos 1 citrinos žievelės
1 kiaušinio trynio
1 pak. vanilinio pudingo
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas:

Sumaišome miltus, maltus riešutus, druską ir cukrų. Sudedame sviestą, 1 kiaušinį ir gerai išminkome. Paruoštą tešlą suvyniojame į plėvelę ir padedame šaltai pusvalandžiui.
Moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, įpylame 6 šaukštus vandens ir uždengus dangčiu troškinti 15 min. Atšaldome ir pertriname per sietelį.
Atvėsusią tešlą dedame tarp 2 sviestinio popieriaus lapų ir kočiojame. Kepimo formą ištepame riebalais ir įdedame į ją iškočiotą tešlą, paliekant šonuose kraštelius. Subadome tešlą šakute, kad kepdama nesutrūkinėtų ir užklojame kepimo popieriumi ar folija. Ant viršaus paslėgiame žirniais ar pupelėmis ir kepame 12-15 min 200 tempertūroje. Vėliau sumažiname temperatūrą iki 175 laipsnių.
Moliūgo tyrę sumaišome su sutirštintu pienu, pudingo milteliais, tarkuota citrinos žievele, likusiais kiaušiniais ir kiaušinio tryniu.
Nuo iškeptos tešlos nuimame žirnius ir sukrėčiame ant jos paruoštą moliūgų masę. Kepame pyragą dar 45-50 min 175 temperatūroje. Iškepusį atšaldome ant grotelių ir tik tada išimame iš formos. Pabarstome cukraus pudra .
Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!