7 rezultatų ieškant "alus"

Juodos duonos alus

Duon? supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įbe..

Recepto vertinimas: 0

Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu

Avieną pakepinti aliejuje, įpilti tamsiojo alaus ir troskinti, kol alus isgaruos. Daržoves supjaustyti isilgai ir apkepti ant grotelių ar keptuvėje.Pagaminti padažą is pieno, miltų ir sviesto. Istepti kepimo formos dugną aliejumi, pabarstyti džiūvėsėlių, pakloti lakstinių sluoksnį, a..

Recepto vertinimas: 0

Aluje troškinta antis

Antį gerai išplauti. Smulkiai supjaustyti obuolį, nuplauti razinas, supjaustyti ir pakepinti svogūną, viską sudėti į virtus ryžius ir gerai išmaišyti. Antį įtrinti druska, kvapiaisiais pipirais, muskato riešutu ir baziliku. Tada į antį sudėti paruoštą įdarą ir ją įdėti į t..

Recepto vertinimas: 4

ANTIS ALUJE

Anti gerai ispalauti. Smulkiai supjaustyti obuoli, nuplauti razinas, supjaustyti ir pakepinti svoguna, viska sudeti i ryzius ir gerai ismaisyti. Anti itrinti druska, kvapiaisiais pipirais, muskato riesutu ir baziliku. Tada i anti sudeti idara ir ja ideti i troskinimo inda. Tuomet supilti alu, alus t..

Recepto vertinimas: 0

KADAGIŲ ALUS

Kadagius ir apynius uzpilti vandeniu ir puse valandos, nuolat maisant virti ant silpnos ugnies. Perkosti, sudeti cukru ir mieles. Perpilti i butelius, sandariai uzdaryti ir palikti nakciai. Kita diena butelius pastatyti vesioje vietoje. Po dvieju dienu alus jau geriamas. Ilgiau pastovejes alus yra s..

Recepto vertinimas: 3

Sumuštiniai su jautiena

Duona aptepti sviestu ir garstyciomis, uzdeti kelias plonas jautienos riekeles. Marinuotus agurkus supjaustyti veduokle, svogunus - plonais griezineliais ir papuosti sumustinius. Galima uzdeti alyvuogiu ar uzkresti krienu. Sumaisyti majoneza ir kecupa, pagardinti druska ir pipirais. Patiekti padazin..

Recepto vertinimas: 0

SENOVINIS ALUS

Alus su duona verdami 3 min. Duona isimama, dedamas sviestas ir uzverdama. Tryniai istrinami su druska. I karsta alu supilama grietinele irsudedami kiausiniu tryniai, dar truputi pasildoma.Senovinis alus patiekiamas karstas ir keramikiniuose bokaluose...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: alus