Mėsos kukuliai su ryžiais

Ingridientai:
1/2kg kiaulienos,
2 šaukštai ryžių,
1 kiaušinis,
2—3 svogūnai,
sviesto svogūnams pakepinti ir 1 stiklinė sultinio jiems troškinti,
20 g sviesto,
2 šaukštai grietinės padažui paskaninti.
Gaminimas
Mėsa sumalama, sumaišoma su išvirtais ryžiais, pakepintais svieste svogūnais, piene išplaktu kiaušiniu, druska, prieskoniais. Viskas gerai išsukama ir iš masės daromi vidutinio dydžio kukuliai, kurie pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Apkepinti kukuliai baigiami troškinti sultinyje orkaitėje, paskui užpilami grietine, dar pakaitinama, bet nebeužvirinama.
Patiekiami užpilti tuo pačiu padažu, kuriame buvo troškinami, su virtomis bulvėmis, raugintais kopūstais ar agurkais.

Aukštaitės šiuo patiekalu ir svečius pavaišina, ir poilsio dienomis jį savo šeimai pasigamina.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!