Lietiniai su rūkyta žuvimi

Ingridientai:
Tešla:
stiklinė pieno,
stiklinė vandens,
1,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai

Įdaras:
300 g rūkytos žuvies,
svogūnas,
1/2 stiklinės grietinės,
pipirų,
druskos,
gabalėlis lašinių,
6 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
druskos.
Gaminimas
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, suberti miltus, truputį druskos, įpilti pieno, vandens ir išplakti. Įkaitintą keptuvę patepti lašiniais ir iškepti lietinius (iš vienos pusės). Keletą tešlos šaukštelių palikti. Žuvį nulupti, išimti kaulus ir šakute sutrinti. Įdėti riebaluose pakepintus smulkintus svogūnus, grietinę ir gerai išmaišyti. Apkeptą lietinių pusę aptepti žuvies mase, suvynioti. Kiekvieną lietinį apvolioti likusioje tešloje ir džiūvėsėliuose, apkepti iš abiejų pusių. Patiekti su pomidorų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Ciocė 2009-09-24 06:10:43
Nuo senu senoves lietuviai is blendinio issikepdavo lietinius (tai yra pusgaminiai, o pusgaminiu niekas nevalgo, nebet visiskai isbadeje), po to is lietiniu ruosdavo blynelius, t.y. ant lietiniu dedavo bet kokio idaro, juos sulankstydavo arba susukdavo ir apskrudindavo. Patiekdavo su padazais. Stai kada gaudavosi blyneliai. Tik mokyklos nebaigusios virejos valgiarasciuose raso "lietiniai", nes jos nemoka is lietiniu paruosti BLYNELIUS