Kupiškėnų žirniniai papločiai (papalaniai)

Ingridientai:
3 stiklinės rupių žirninių miltų,
vandens ir druskos.

Dažiniui:
2—3 virtos bulvės,
100 g lašinių,
1/2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
druskos.
Gaminimas
Iš miltų ir vandens įmaišoma tirštoka tešla ir labai gerai išplakama. Po 2—3 šaukštus paruoštos tešlos krečiama ant džiovintų kopūstlapių ir tuojau kepama duonkepėje krosnyje ant pado.

Iškepę papločiai karšti valgomi pusryčiams su rūgusiu pienu, pasūkomis arba dažiniu.

Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Lašiniai su svogūnais smulkiai supjaustomi, pakepinami, sudedamos bulvės, išmaišoma, supilamas karštas pienas ir maišant dar keletą minučių pakaitinama.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!