Kreivabudžių sriuba su naminiais lakštiniais

Ingridientai:
200g. kreivabudžių,
1 šaukštas sviesto,
1 svogūnas,
1 petražolės šaknis arba gabaliukas saliero,
1 morka, 1l. vandens arba sultinio,
naminių lakštinių,
petražolių lapelių.

Lakštiniams:
1 stiklinė miltų,
1 arbatinis šaukštelis sviesto,
2-3 šaukštai vandens.
Gaminimas
Iš miltų, vandens ir sviesto užminkome tešlč, po to plonai iškočiojame ant lentos ir truputį leidžiame padžiūti, kad lengviau būtų pjaustyti. Apdžiųvusią tešlą supjaustome plonomis juostelėmis. Supjaustytus lakštinius sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol lakštiniai iškyla į paviršių. Jeigu visų paruoštų lakštinių nesunaudojame, juos galime padžiovinti ir panaudoti kitai sriubai virti.

Svogūną, morką, petražolės šaknį nuplauname, nulupame, supjaustome griežinėliais ir verdame vandenyje arba vištienos sultinyje. Kai daržovės suminkštėja, sudedame nuplautas ir supjaustytas kreivabudes, dar paverdame 15 min. ant silpnos ugnies. Po to sudedame atskirai išvirtus lakštiniu. Tiekdami į stalą, sriubą pabarstome susmulkintomis petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!