Keptų baklažanų ir riešutų salotos

Ingridientai:
1 kg baklažanų,
6 pomidorai,
60 ml alyvuogių aliejaus,
grūsta česnako skiltelė,
2 šaukštai citrinų sulčių,
55 g paskrudintų žemės riešutų,
55 g parmezano drožlių,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Baklažanus kepame grilyje maišydami. Jų minkštimas turi iškepti, tačiau likti pakankamai kietas, kad būtų galima supjaustyti gabalėliais. Atvėsusius baklažanus supjaustome kubeliais ir sudedame į salotinę.

Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome į 4 dalis, išimame sėklas ir sudedame prie baklažanų.

Dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, česnaką ir citrinų sultis. Pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame ant baklažanų bei pomidorų.

Ant viršaus užbarstome sūrio ir riešutų.

Pastabos:
Grilyje be aliejaus kepti baklažanai įgauna ne tik neįprastą skonį, tarsi būtų išrūkyti, bet ir yra ne tokie kaloringi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!