Kalėdinis aguonų pyragas

Ingridientai:

2 kiaušiniai
15 šaukštų cukraus
35 gr. presuotų mielių
6 šaukštai aliejaus
500 ml. pieno
1 kg aukšč. r. 550C tipo kvietinių miltų

Įdarui:
300 gr. aguonų
300 gr. sviesto
15 šaukštų cukraus
2 stiklinės razinų

Kiaušinius, cukrų, aliejų, sutrupintas mieles ir pašildytą pieną su mikseriu suplakti iki putų. Į šį mišinį suberti pasijotus miltus ir gerai išminkyti. Paruoštą tešlą uždengti rankšluoščiu ir apie 30 min brandinti šiltoje vietoje. Įdarui paruošti į išmirkytas ir sumaltas aguonas suberti cukrų, razinas, tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Subrendusią tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti. Iškočiotus lakštus aptepti aguonų mase ir suvynioti į ritinėlius. Pusgaminius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, juos apdengti rankšluoščiu ir 20-30 min šiltai kildinti. Iškilusius pusgaminius peliu įpjauti kas 2-3 cm ir paviršių aptepti kiaušinio plakiniu bei apibarstyti aguonomis. Paruoštus pyragus kepti 25-30 min 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!!!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!