Kalakutienos balandėliai

Ingridientai:
400 g maltos kalakutienos,
1/2 stiklinės ryžių,
svogūnas, morka,
5 šaukštai sviesto,
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
keli šaukštai smulkintų krapų,
400 g kopūstų.

Padažui:
svogūnas,
dėžutė konservuotų luptų pomidorų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis cukraus,
keli šaukštai smulkintų šviežių krapų.
Gaminimas
Ryžius biriai išvirkite ir sumaišykite su malta kalakutiena. Svogūną susmulkinkite, morką supjaustykite plonais griežinėliais. Daržoves pakepinkite dviejuose šaukštuose sviesto ir sumaišykite su mėsa. Suberkite smulkintus žalumynus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar sykį išmaišykite.

Kopūstų lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite, kad atvėstų.
Ant jų krėskite paruoštos mėsos ir susukite ritinėlius. Sudėjusi į puodą, užpilkite paukštienos sultiniu, kad apsemtų, uždenkite ir troškinkite 30-40 minučių.

Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Pomidorus išgriebkite iš marinato ir kartu su kepintais svogūnais sutrinkite elektriniu plakikliu. Pasūdykite, pagardinkite smulkintais šviežiais krapais ir apliekite balandėlius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!