6 rezultatų ieškant "litru"

Morkų sriuba

Bulves ir morkas švariai nuplaukite su šepetėliu. Bulves smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka. Dėkite į puodą bulves, morkas, supjaustytą svogūną ir užpilkite litru verdančio vandens. Pavirkite 5-7 minutes, nukaiskite ir uždengę palaikykite 10-15 min. Prieš valgan..

Recepto vertinimas: 0

Karamelinis kiaulienos kumpis, virtas aluje

Dėkite į didelį puodą 2 kg kiaulienos kumpį, 100g supjaustytų svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, užpilkite 1 litru vandens, 1 litru alaus, įmeskite 6 laurų lapus ir virkite apie dvi valandas. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkait..

Recepto vertinimas: 3

Aštrūs rauginti agurkai

Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos. Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovint..

Recepto vertinimas: 0

Aštri lęšių sriuba

Lęšius siete perlieti šiltu vandeniu. Suberti į puodą, užpilti 1 litru vandens, įdėti lauro lapelį ir išspaustą česnako skiltelę. Virti ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Likusias česnako skilteles, svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti puode su 4 įkaitinto ..

Recepto vertinimas: 0

Morkų sulčių gėrimas (Jūratės)

Išspaustas šviežias morkų sultis sumaišyti su litru virinto atvėsinto vandens, paskaninti citrinų sultimis ir medumi. Įberti malto cinamono ir imbiero. ..

Recepto vertinimas: 4

Pomidorai želatinoje

1 litrui vandens imame 3 šaukštus želatinos. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir mirkome 0,5 val. Pomidorus supjaustome ir sudedame į paruoštus stiklainius, įdedame pipirų ir lauro lapų. Išmirkytą želatiną dedame ant ugnies ir šildome, kol ji ištirps. Dedame druską ir maišom..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: litru