Duonos žlėgtainis su lašinukais

Ingridientai:
20 padžiūvusių bandelių,
1,5 l pieno,
2-jų svogūnų laiškai,
60g sviesto,
ryšelis petražolių,
200g karštai rūkytų lašinukų,
8 kiaušiniai,
druskos,
pipirų,
muskato.
Gaminimas
Bandeles supjaustyti riekelėmis, užpilti verdančiu pienu ir uždengtas laikyti 20 min. Svogūnų laiškus perpjauti pusiau, supjaustyti smulkiomis juostelėmis ir patroškinti svieste. Petražoles nuplikyti karštu vandeniu ir susmulkinti. Lašinius supjaustyti mažomis juostelėmis ir pakepinti keptuvėje. Sumaišyti išmirkusias bandeles, svogūnų laiškus, petražoles, lašinukus, kiaušinius ir prieskonius. Gautą masę padalinti pusiaus, kiekvieną pusę sukrėsti į sidelį balto audeklo gabalą, pundelį stipriai surišti siūlu ir virti 20-30 min pasūdytame vandenyje. Išvirus išimti iš audeklo, suraikyti siūlu piršto storumo riekutėmis. Valgyti paskaninus lydytu sviestu. Tinka ir prie daržovių salotų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!