17 rezultatų ieškant "nedideli"

Žuvies apkepas su citrina

Žuvį ir citriną sumalame mėsmale. Į faršą sudedame kubeliais supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus bei visus likusius produktus. Suformuojame apvalų kepsnį, dedame į aliejumi išteptą skardą, įpilame stiklinę vandens ir kepame apie 1 val. iki 180-200 laipsni..

Recepto vertinimas: 5

Apkeptos paprikos sriuba

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Perpjaukite pipirus pusiau, pašalinkite kotelius, membranas ir sėklas. Sudėkite pipirus nupjauta puse žemys ant folija išklotos kepimo skardos. Sudėkite česnaką. Patepkite pipirus ir česnaką aliejumi. Kepkite 20-25 minutes arba kol odelės pradės skili..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgštė tiršta sriuba

supjaustyti bulves kūbeliais ir sudeti virti. įpilti i keptuvę nemažai aliejaus ir sudeti kepti dideliais kubeliais supjaustytus svogūnus. Į šiek tiek pakeptus, tačiau neapskrudintus svogūnus sudėti kūbeliais (vėl gi dideliais) supjaustytas paprikas. pakepti, jei megstate ispausti 4-5 n..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti burokėliai

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atš..

Recepto vertinimas: 2

Dzūkiški jautienos kukulaičiai

Mėsa sumalama, pridedama svieste pakepintų svogūnų, prieskonių, druskos ir gerai išmaišoma. Daromi nedideli kukulaičiai, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir verdami riebaluose, kol gražiai parusvės. Išimti iš riebalų palaikomi šiltoje orkaitėje ir pa..

Recepto vertinimas: 0

Karšio kukuliai

Iš žuvies išimami kaulai, mėsa supjaustoma gabalais ir, pridėjus išmirkyto ir nuspausto pyrago, sumalama. Į masę sudedamas svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas ir kitos pakepintos prieskoninės daržovės, malti prieskoniai, žali kiaušiniai, supilama grietinėlė, pas..

Recepto vertinimas: 0

Morkų sausainėliai

Tarkuotos morkos užpilamos cukrumi ir palaikomos 4 valandas. Paskui imami kiaušinių tryniai, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonas, vanilininis cukrus. Iš tešlos daromi nedideli rutuliukai ir kepami ant riebaluotos skardos vidutinio karštumo orkaitėje 10 minučių. Sa..

Recepto vertinimas: 0

Keptos marinuotos daržovės

Baklažanus supjaustome griežinėliais ir vienu sluoksniu sudedame į dubenį. Pabarstome druska ir paliekame pastovėti 15 minučių. Perliejame šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Papriką perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome juostelėmis. Cukinijas supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos kepsnys su sūriu

Vištos krūtinėlė padalinama į dvi dalis. Kiekviena dalis įpjaunama, išklojama, išmušama iš abiejų pusių. Paruošti gabalai įtrinami prieskoniais, ištepami majonezu. Į įpjovos vidų įdedami fermentinio sūrio ir sviesto gabalėliai. Dalys suglaudžiamos ir suplojamos su muštuku ka..

Recepto vertinimas: 4

Burokelių - jautienos salotos

Viską pjaustome vienodo dydžio kubeliais ir maišome su majonezu. ..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių kopūstų sriuba (Onutės)

Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame viš..

Recepto vertinimas: 5

Rizotas su daržovėmis ir pievagrybiais

Nuo artišokų nuimkite išorinius lapus. Nupjaukite trečdalį lapų viršaus. Perpjaukite pusiau, išgremžkite šerdį, smulkiai supjaustykite. Sudėkite į indą su vandeniu bei citrinos sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Įdėkite čes..

Recepto vertinimas: 0

Graikiškos salotos

Agurkus, pomidorus, svogūnus, alyvuoges ir fetos sūrį sudėkite į dubenį. Atskirai išsukite alyvuogių aliejų ir actą, supilkite į salotas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir lengvai išmaišykite. Salotas patiekite vienas arba su šviežia duona. Papuoškite raudonėlio lapelia..

Recepto vertinimas: 5

Kepta sardinių filė

Keturis folijos lakštus sutepkite aliejumi. Į kiekvieną jų padėkite porciją sardinių (odele žemyn). Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenyje sumaišykite pomidorus, ankštinius pipirus, kaparėlius, pomidorų padažą, česnaką, citrinos sultis, druską bei juoduosius ..

Recepto vertinimas: 0

Baltagūžių kopūstų blyneliai

Kopūstai smulkiai supjaustomi ir, įpylus pieno, patroškinami keptuvėje ant nedidelės ugnies. Tuomet sudedami į dubenėlį ir ant jų suberiami miltai, sudedami išplakti kiaušiniai, įberiama cukraus, druskos ir viskas sumaišoma į vientisą tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepami..

Recepto vertinimas: 0

KIAUŠINIAI SU APELSINŲ PADAŽU

Minkstaja apelsinu dali susmulkinti. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Suberti cukru, druska, imbiera, muskato riesuta, sudeti razinas, brukniu uogiene ir supilti acta. Viska sumaisyti ir ant lengvos ugnies 10-12 min. patroskinti.Marinate kiausinius laikyti 2-3 dienas.Uzpila ruosti taip: ..

Recepto vertinimas: 0

Talismanas su baravykais ir šonine

Zuvi pabarstome trupuciu druskos, prieskoniais, supjaustome gabaliukais. Svoguna susmulkiname, pakepame keptuveje su aliejumi, idedame nuvalytusgrybus, sonines juosteles, apkepame ir sudedame i troskintuva. Tuomet ant virsaus sudedame zuvi, ipilame apie 1 stikline vandens, 1 saukstagrietines ir istr..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: nedideli