20 rezultatų ieškant "nedideli"

Apkeptos paprikos sriuba

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Perpjaukite pipirus pusiau, pašalinkite kotelius, membranas ir sėklas. Sudėkite pipirus nupjauta puse žemys ant folija išklotos kepimo skardos. Sudėkite česnaką. Patepkite pipirus ir česnaką aliejumi. Kepkite 20-25 minutes arba kol odelės pradės skili..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų blyneliai

Moliūgas stambiai sutarkuojamas. Kiaušinių tryniai ištrinami su trupučiu druskos ir cukrumi, įpilama pieno, suberiami miltai ir užmaišomi grietinės tirštumo tešla. Į ją sudedami išplakti kiaušinių baltymai ir sutarkuotas moliūgas ( jo neturi būti daugiau nei buvo tešlos ). Įkait..

Recepto vertinimas: 2

Velykiniai bulvių kiaušiniai

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 arba 180 temperatūros. Nušveiskite bulves, nušluostykite sausai. Šakute įdurkite bulves 2-3 vietose. (Jei norite, kad odelės būtų švelnesnės, patepkite bulves riebalais arba įvyniokite kiekvieną į foliją.)2. Sudėkite bulves į negilią kepimo skardą...

Recepto vertinimas: 0

Sūrio kukuliai

Baltymai pasūdomi ir išplakami, į juos pamažu supilamas tarkuotas sūris ir, jei norima, įberiama pipirų. Iš šios gana tirštos masės padaromi nedideli kukuliukai, kurie pavoliojami miltuose ir iškepami verdančiuose riebaluose. Kai jie pasidaro dvigubai didesni, išgriebiami, nusausinami..

Recepto vertinimas: 0

Uogų ir vaisių pyragas su dribsniais

Pagaminkite pyrago pagrindą. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode ant silpnos ugnies. Puodą nuo ugnies nukelkite, o į sviestą suberkite pusryčių dribsnius ir maltus lazdynų riešutus. Viską kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą sutepkite riebalais, iškrėskite į ją dribsnių mas..

Recepto vertinimas: 1

Dzūkiški jautienos kukulaičiai

Mėsa sumalama, pridedama svieste pakepintų svogūnų, prieskonių, druskos ir gerai išmaišoma. Daromi nedideli kukulaičiai, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir verdami riebaluose, kol gražiai parusvės. Išimti iš riebalų palaikomi šiltoje orkaitėje ir pa..

Recepto vertinimas: 0

Krovainis

Miltai suminkomi su krauju ir druska. 2—3 val. tešla laikoma šiltai. Po to daromi nedideli kepaliukai ir kepama kaip duona. Žemaitiškas patiekalas. ..

Recepto vertinimas: 0

Avižiniai sausainėliai

Sudėjus visus produktus į dubenį, labai gerai išminkoma. (Vietoj avižinių miltų dabar vartojami avižiniai dirbsniai. Soda ištirpinama rūgščiame vandenyje.) Tešla iškočiojama apie 1/2 cm storio sluoksniu, ir stiklinėle išspaudžiami nedideli skritulėliai. Kepama vidutinio karštum..

Recepto vertinimas: 5

Venecijos salotos su vištiena

Apelsinų sultis kartu su razinomis pakaitinkite nedideliame puode kol užvirs. Nuimkite puodą nuo ugnies ir palikite 20 min. nusistovėti. Tuomet nupilkite apelsinų sultis ir išimkite razinas. Į nedidelį puodą ar keptuvę (be aliejaus) sudėkite kedro riešutus ir pakepinkite juos ant vidut..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su pomidorais ir sūriu

Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarst..

Recepto vertinimas: 0

Keptos marinuotos daržovės

Baklažanus supjaustome griežinėliais ir vienu sluoksniu sudedame į dubenį. Pabarstome druska ir paliekame pastovėti 15 minučių. Perliejame šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Papriką perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome juostelėmis. Cukinijas supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos kepsnys su sūriu

Vištos krūtinėlė padalinama į dvi dalis. Kiekviena dalis įpjaunama, išklojama, išmušama iš abiejų pusių. Paruošti gabalai įtrinami prieskoniais, ištepami majonezu. Į įpjovos vidų įdedami fermentinio sūrio ir sviesto gabalėliai. Dalys suglaudžiamos ir suplojamos su muštuku ka..

Recepto vertinimas: 4

Burokelių - jautienos salotos

Viską pjaustome vienodo dydžio kubeliais ir maišome su majonezu. ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su daržovėmis ir pievagrybiais

Nuo artišokų nuimkite išorinius lapus. Nupjaukite trečdalį lapų viršaus. Perpjaukite pusiau, išgremžkite šerdį, smulkiai supjaustykite. Sudėkite į indą su vandeniu bei citrinos sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Įdėkite čes..

Recepto vertinimas: 0

Graikiškos salotos

Agurkus, pomidorus, svogūnus, alyvuoges ir fetos sūrį sudėkite į dubenį. Atskirai išsukite alyvuogių aliejų ir actą, supilkite į salotas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir lengvai išmaišykite. Salotas patiekite vienas arba su šviežia duona. Papuoškite raudonėlio lapelia..

Recepto vertinimas: 5

Pasiflorų desertas su šviežiomis uogomis

Kiaušinio trynius gerai išplakite su cukrumi, kol masė pabals. Supilkite vyną ir plakite toliau, indą įstatę į puodą su vos verdančiu vandeniu. Plakite apie 15 min., kol masė taps tiršta ir ims formuotis nedideli kauburėliai. Nukelkite indą nuo ugnies ir plakite dar 5 min., kol masė..

Recepto vertinimas: 0

Upėtakiai su kuskusu

Upėtakius išvalykite, apibarstykite žuvų prieskoniais, apšlakstykite citrinų sultimis, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Padėkite šiltai, kad neatauštų. Kuskuso kruopas suberkite į dubenį, užpilkite verdančiu sultiniu ..

Recepto vertinimas: 0

SALDI VIŠTIENA SU VAISIAIS

Vista supjaustyti vidutinio didumo gabaleliais, pasudyti ir pakepinti riebaluose, kol igaus auksini atspalvi. Tada perdeti i puoda, ipilti nedideli kieki vandens ir troskinti ant silpnos ugnies, kol mesa suminkstes. I kita puoda ipilti 2 stiklines vandens, suberti cukru, uzvirinti. I verdanti sirupa..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotas daržovių mišinys su brokoliais

Cukinijas supjaustyti kubeliais. Brokolius isskirstyti nedideliais ziedynais, o ziedstiebius supjaustyti gabaliukais. Pupeliu ankstis, nupjovus galus ir pasalinus jungiamuosius plausus, supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais. Paprikas, isgremzus seklas, supjaustyti kvadrateliais. Pomidoru odele subadyti..

Recepto vertinimas: 0

Vištų kepenėlių paštetas

Kepenėles pakepinti apvoliojus miltuose, pakepinti svogunūs. Iškeptas kepenėles sumalti mikseriu ar mėsmale, į jas sudėti svogunūs ir sausą buljoną. Viska gerai išmaišyti ir gauta masę sudėti į indelį kad sustingtų. Tikrai labai skanu :) (viktorija)..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: nedideli