Desertas "Uogų žiedas"

Ingridientai:
6 porcijos

500 g braškių arba žemuogių,
4 kiaušinių tryniai,
210 g cukraus,
500 ml grietinėlės,
100 g biskvito,
100 ml raudonojo vyno,
mėtų papuošti.
Gaminimas
Ant biskvito užpilame vyno. Biskvitą išmirkome ir susmulkiname. Uogas nuplauname, nuvarviname, nuvalome ir padarome iš jų tyrę. Dalį uogų paliekame papuošti. Į tyrę įmaišome 100 g cukraus ir išmirkytą biskvitą. kiaušinių trynius sudedame į dubenėlį. Pastatę jį virš garų, išplakame su 75 g cukraus. Nukaičiame ir, nuolat maišydami, ataušiname. Sumaišome su uogų tyre.

400 g grietinėlės išplakame ir sumaišome su uogų mase. Supilame masę į apskritą formą su kiauryme viduryje. Iš viršaus pridengiame maistine plėvele. Šaldome 4 valandas. Formą trumpai palaikome šiltame vandenyje. Paskui išvožiame desertą į didelę lėkštę. Likusią grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi. Desertą papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!