Daržovėmis įdaryti baklazanai

Ingridientai:
(4 porcijos)

5-6 baklažanai,
200 g pievagrybių,
4 pomidorai,
1 svogūnas,
1 paprika,
1 morka,
1 kietai virtas kiaušinis,
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
1 petražolių šaknis,
6 šaukštai aliejaus,
4 skiltelės česnako,
truputis petražolių arba krapų,
druskos, pipirų.
Gaminimas
Įdarui morką, papriką, petražolių šaknį supjaustome mažais kubeliais. Pakepame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Paruoštas daržoves sumaišome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens, įdedame sugrūsto česnako ir užverdame. Tada į šį troškinį sudedame griežinėliais
supjaustytus pievagrybius, įberiame druskos ir pipirų. Baklažanus supjaustome 4-5 cm ploččio griežinėliais, išimame jų vidų ir pabarsįįįtome
druska. Po 15 min. baklažžanų grąiežžinėlius nuplaunamūe ir nusausiname. Bažžžžžklažanus įdarome paruošštu trošškiniu, ant višršaus uždedame kšiaušinio
griežinėėlius ir pabarstome sūriu. Baklažanus sudedųame į skardą, įpilame sultinio arba vandens ir kepėėame orkaitėje. Patiekiame su grietine arba su grietinės ir pomidorų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!