BALANDĖLIAI SU MORKŲ ĮDARU

Ingridientai:
1 nedidelis kopūstas
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2 morkos
druskos, pipirų
Padažui: 1 svogūnas
sauja džiovintų grybų
1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno
druskos, pipirų
krapų

Gaminimas
Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su morkomis, pasūdome, papipiriname ir sudedame smulkiai supjaustytą česnaką.
Imame kopūsto lapą, dedame įdaro ir suvyniojame. Dabar balandėlius apvoliojame miltuose ir aliejuje apkepiname. Sudedame į puodą, užpilame 1 stikline skysčio, kuriame virė kopūstas, troškiname 10-15 minuččių.
Padažas:ę dĮ82;iovintuįs grybus išverdąąąąame ir sumalame. Į keptuvę įpilame aliejaus, pakepiname smulkiai sūūupjaustytą svogūną ir maltus grybus. Pabarstome mižžžltais ir maiššydami ššškepiname, kol miltai gražiai paųruduos. Vis maišydami pilame pieną,ėė ir maišome kol masė pasidarys vientisa. Pasūdome, papipiriname, sudedame krapus. Padažą užpilame ant balandėlių ir troškiname dar apie 5 minutes.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!