Aguonų vyniotinis

Ingridientai:
600 g aguonų,
1 stiklinė pieno,
150 g cukraus,
2 šaukštai medaus,
80 g cukrinių apelsinų žievelių,
1/2 vanilės lazdelės arba ekstrakto,
50 g smulkintų migdolų,
150 g razinų.

Tešlai.
50 g mielių,
1/4 stiklinės aliejaus,
5 šaukštai šilto vandens,
0,5 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai.

Apglaistymui.
200 g cukraus,
3/4 stiklinės vandens,
1/2 stiklinės acto,
1 citrinos žievelė.
Gaminimas
Užmaišyti tešlą. Padėti valandai šiltai, kad pakiltų. Aguonas išmirkyti piene su vanile, išvirti, ataušusias sumalti. Tešlą iškočioti ant sviestinio popieriaus, kad nepriliptų prie stalo. Ant jos lygiai užtepti aguonų masę. Suvynioti, patepti suplaktu kiaušiniu ir subadyti šakute. Kepti apie 1 val. 180
laipsnių karštumo orkaitėje.

Iš cukraus ir vandens išvirti tirštą sirupą. Leisti atšalti visą laiką maišant, tada įpilti acto ir sudėti sutarkuotą citrinos žievelę. Šiuo liukru patepti vyniotinį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!