24 rezultatų ieškant "vynu"

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos. Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms. Neperkepkite, p..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai su vynu ir česnaku

Moliuskų geldeles nušveisti po šaltu tekančiu vandeniu, nutraukti ataugas. Gerai perskalauti kelis kartus. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sviestą ir 3–4 min. pakepinti smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Supilti vyną, pasūdyti, suberti kapotas petražoles (žiupsnelį pal..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių mišrainė su sūriu

Virtas bulves supjaustykite gabaliukais. Griežinėliais supjaustytą porą (trečdalį stiebo palikti) ir morkas 10 minučių patroškinkite svieste su vynu ir sumaišykite su bulvėmis. Actą sumaišykite su prieskoniais, užpilkite salotas ir palaikykite. Paskui užpilkite aliejumi, pabarstykite..

Recepto vertinimas: 5

Viščiuko paštetas tešloje (angliška virtuvė)

Nupjaukite viščiuko krutinę, o likusią mėsą su kaulais dėkite į puodą ir virkite 45 minutes. Veršieną, kiaulieną ir lašinukus supjaustykite mažais gabalėliais ir visą mėsą sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir prieskoniais, apipilkite vynu ir degtine, pabarstykite supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su džiovintais vaisiais ir vynu

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į rieb..

Recepto vertinimas: 0

Vafliai su slyvomis raudonajame vyne

MIltus supiltį į dubenį, palaipsniui pilti pieną, sirupą, berti druską, dėti trynius, sviestą, varškės sūrelį arba varškę ir minkyti tešlą. Suberkite sezamų sėklas ir palikti, kad išbrinktų. SLyvas ir cinamoną užpilti raudonuoju vynu. SLyvas užvirinti ant silpnos ugnies, pali..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2- 3 val. pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliejų, s..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su bulvėmis ir grybais

Menkės filė supjaustyti gabalais, apibarstyti druska, apšlakstyti rūgščiomis sultimis ir palaikyti šaltai. Tada žuvies gabalus apvolioti miltais ir iš abiejų pusių kepti aliejuje, kol apsitrauks rausva plutele. Ugniai atsparią formą arba keptuvę patepti aliejumi, ant dugno sudėti pja..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis "Pavasaris"

Konjaką sumaišyti su šampanu bei vynu ir įpilti į taurę su ledu. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos muštinukai su džiovintais grybais

Nuplautą mėsą sudėti į puodą, apiberti supjaustytu svogūnu, užpilti vynu ir palaikyti keletą valandų. Džiovintus grybus pamirkyti šaltame vandenyje (iš vakaro). Po to, tame pačiame vandenyje išvirti. Mėsą ištraukti iš marinato, supjaustyti, išmušti ir kepti taukuose. Sudėti ..

Recepto vertinimas: 0

Karbonadas su vynu

Nuluptus svogūnus ir obuolius supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste. Baigiant kepti, įberti pipirų, druskos. Karbonadą supjaustyti, išmušti, užberti druskos, apvolioti miltuose ir kepti, kol pagels. Mėsą sudėti į troškintuvą su svogūnais ir obuoliais, užpilti vynu ir tro..

Recepto vertinimas: 4

Burgundiškoji jautiena su grybais

Supjaustytą nedideliais gabaliukais mėsą apkepinti kiaulių taukuose (tam naudoti puodą su storu dugnu), tuomet įdėti svogūnų galvas (jei smulkios - nepjaustyti, jei stambesnės - padalinti į keturias dalis). Kai jos suminkštės, įberti miltus. Kai šie pagels, įdėti sutrintą česnak..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinės kepsnys su gelsve.

Mėsą pasūdyti, įtrinti pipirais. Svogūną supjaustyti kubeliais. Ankštinius pipirus perpjauti, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais. Gelsvės lapus nuplauti, nusausinti, sukapoti kuo smulkiau. Svogūnus ir ankštinius pipirus pakepinti įkaitintame aliejuje. Orkaitę įkaitinti iki 220 ..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su abrikosais

Apvirtą veršieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir paskrudinti troškintuve. Po 15 min. sudėti nuvalytus ir supjaustytus svogūnus. Dar po kelių minučių - druską ir prieskonius, o baigiant - abrikosus. Užpilti baltu vynu ir pabarstyti petražolėmis. Troškintuvą dar 5-7 min. palaik..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti šonkauliukai (Jūratės)

Šonkauliai trumpai paverdami vandenyje su medumi. Po to jie troškinami tame pačiame sultinyje su prieskoniais: sojų padažu, imbieru, anyžiais, raud. vynu, pipirais, česnakais, svogūnais. Troškinama, kol suminkštės. Druskos dedama prieš pat baigiant troškinti. Padažas gaminamas iš to..

Recepto vertinimas: 2

Kiniški virtiniai

Išmaišome miltus verdančiame vandenyje, paskui - šaltame kartu su aliejumi. Suformuojame rutulį ir išminkome. Padarome 16 vienodų gabalėlių ir iškočiojame apskritimus. Ant apskritimų vidurio dedame įdarą ir rūpestingai užspaudžiame kraštelius, kad išeitų krepšeliai. Ruošdami ..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų tortas su vynu ir brendžiu

Džiovintas slyvas supjaustyti mažais kubeliais, užpilti vynu bei brendžio ir keletui valandų palikti. Išmirkytas slyvas sudėti ant sietelio ir palikti, kad nuvarvėtų skystis. Riebalais ištepti 18-20 cm skersmens torto formą. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Lydytą svi..

Recepto vertinimas: 0

ANTIES KRŪTINĖLĖ SU ANANASAIS

Anties krutineles isplauti, apdziovinti, itrinti druska ir cukrumi. Palikti 1 val. vesioje vietoje, po to apkepinti aliejuje, sudeti i troskinimo inda, uzpilti sultiniu ir vynu. Troskinti ant mazos ugnies, kol mesa suminkstes. Anties krutineles isimti, supjaustyti griezineliais.Istirpinti zelatina m..

Recepto vertinimas: 0

KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU MEDUMI

Druska itrinta mesa kepti orkaiteje (is pradziu 200C, po 15 min.-160C temperaturoje) daznai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikelius sugrusti, sumaisyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iskepusia mesa supjaustyti ir sudeti i lekste. ..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ BLYNAI SU VYNU

Bulves nuplauk, nuskusk, sutarkuok smulkia tarka, siek tiek nusunk. Pasalink slyvu kauliukus, jas ismirkyk, isvirk, pertrink per sieta, sumsisyk su tarkuotomis bulvemis, pomidoru padazu, krienais, kiausiniais, miltais ir vynu, mase pasudik. Ikaitink krptuveje riebalus, dek bulviu mase nedideliais pl..

Recepto vertinimas: 0

NELUKŠTENTOS KREVETĖS, KEPTOS GRILYJE

Krevetes su alyvuogemis sumauname ant iesmeliu. Patepame alyvu aliejumi ir kepame po 1 minute is abieju pusiu. Baigdami kepti apslakstome vynu...

Recepto vertinimas: 0

Kepta silkė su vynu

I kepimo inda ipilam keleta saukstu aliejaus, sudedame supjaustyta silke, uzdedame griezineliais supjaustytus svogunus, i 6 dalis supjaustytus obuolius (be seklalizdziu) ant virsaus pribarstome nuplautu razinu ir uzpyle vynu, uzdenge dangciu kepame orkaiteje, kol obuoliai suminksteja...

Recepto vertinimas: 0

Cikorijų salotos su rūkyta lašiša

Porus ar svogunelius supjaustyti 5cm ilgio gabaleliais, po to - plonomis juostelemis. Trumpai jas panardinti i karsta vandeni, kad susvelnetu skonis. Nuvarvinti ant sietelio. Tryni sutrinti su garstyciomis, cukrumi, vynu ir citrinu sultimis. Padaza pagardinti druska ir pipirais. Nuvalyti cikorijas, ..

Recepto vertinimas: 0

Strutienos pjausnys su raudonuoju vynu

Strutiena itriname susmulkintais svogunais, petrazolemis ir kadagiais. Laikome 3-4 vai. Tada ipilame vyna ir marinuojame per nakti. Marinuota mesa kepame ikaitintame aliejaus ir sviesto misinyje is abieju pusiu po 3-4 min. Tada mesa isimame ir laikome siltai. I keptuve supilame likusi marinata, nuve..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vynu