Prancūziškas troškinys „Juliene“


Patiekalo šalis: Prancūzija
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
200 g jautienos
200 g bulvių
40-50 lapų rūgštynių
7-9 šparaginių pupelių ankštys
3 kiaušiniai
1 šaukštas žirnelių
1 šaukštas pupelių
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės vyno
1 didelė morka
Gaminimas:
Bulves, morką supjaustyti kaip makaronus ir pakepinti ant sviesto. Jautieną nuplauti, sumalti. Sudėjus į molinį indą įmaišyti 3 kiaušinio baltymus ir 2 stiklinės vandens. Mišinį užvirinti ir nukošti per sietelį. Gautą sultinį užpilti ant morkų ir bulvių ir troškinti. Apie 30 minučių, tada supilti kelis šaukštus vyno ir troškinti dar 30 minučių. Atskirai išvirti šparagines pupeles, supjaustyti skrituliukais. Atskirai išvirti žirnelius ir pupeles. Rūgštynes nuplauti, supjaustyti ir užplikyti karštu vandeniu, o po to nuplauti šaltu vandeniu. Visas daržoves sudėti į dubenį aptaškyti grietine, apšlakstyti likusiu vynu. Kaip visada, daržoves galima papuošti petražolės šakelėmis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!