23 rezultatų ieškant "vidaus"

Skumbrė su salieru

Žuvis nuplauti ir nusausinti. Iš vidaus ir iš išorės įtrinti druska, pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Nuskustas morkas ir salierą supjaustyti juostelėmis, porą – griežinėliais, žalumynus ir česnaką susmulkinti. Kepimo popierių patepti ali..

Recepto vertinimas: 0

Jūros ešeriai su petražolėmis

Žuvis išvalyti, nuplauti ir nusausinti. Iš vidaus ir išorės pasūdyti, gerai įtrinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Citriną nuplikyti karštu vandeniu, nutarkuoti pusę žievelės. Ją kartu su pjaustytomis petražolėmis išmaišyti ir sudėti į žuvų vidų. Ešerius perdėti į..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti baklažanai

Paruošti baklažanai perpjaunami išilgai ir iš kiekvienos puselės išpjaunama dalis minkštimo. Pasūdoma, pabarstoma pipirais ir gausiai patepama sviestu iš vidaus. Svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepinamas ir sumaišomas su smulkiai supjaustytų baklažanų minkštimu, supjaustoma šonin..

Recepto vertinimas: 4

Kiauliena, kepta džiovintų abrikosų tyrėje

Sumaišyti visus komponentus, išskyrus mėsą. Troškinti 8 - 10 min, nustačius maksimalų galingumą, kol abrikosai suminkštės, maišant 2-3 kartus. Išimti citrinos žievelę. Pagamintą tyrę padėti į šalį. Perdėti į skardą mėsą ir užpilti pusė kiekio tyrės. Kraštus uždengti al..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta višta

Paruoštą vištą iš vidaus įtrinti druska, apibarstyti prieskoniais ir pakepti. Įpilti vandens, citrinos sulčių, sudėti supjaustytas daržoves ir troškinti. Į skystį, kuriame buvo troškinama įdėti miltų ir pagaminti padažą. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai bandelėse

Obuolius nulupame, supjaustome plonais griezineliais. Kefyra isplakame su medumi ir uzpilame obuolius. Patiekdami pabarstome riesutais. (Kristina)..

Recepto vertinimas: 0

Višta, kepta folijoje

Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 - 30 minučių kepti orkaitėje 1..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis, prismaigstyta grybų

Žuvis nuvalyti, išimti vidurius. Aštriu peiliu daugelyje vietų įpjauti minkštimą ir įpjovas prismaigstyti grybų, supjaustytų pailgais gabalėliais. Žuvis iš viršaus ir vidaus apibarstyti druska ir pašlakstyti rūgščiomis sultimis. Likusius grybus sukimšti į žuvų vidų. Žuvis su..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinė antis su spanguolių padažu

Užvirinu dideliame puode vandenį, išjungiu ugnį, įkišu ir ištraukiu antį, gerai nuvarvinu, ištraukau likusius padaigus ir parai kabinu virš viryklės, po apačia padėjęs indą varvantiems taukams. 2 kg antį iš vidaus ir išorės įtrinu prieskonių mišiniu: 30g preseliu išspaustų ..

Recepto vertinimas: 1

Erškėtuogių uogienė

Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos pris..

Recepto vertinimas: 1

Kepta višta su citrina

Vištą nuplauname, nusausiname, įtriname iš vidaus ir iš išorės sviesto, prieskonių, susmulkintų česnakų mišiniu. Citriną subadome šakute ir įdedame į vištos vidų. Vištą dedame į išteptą sviestu arba aliejumi keptuvą, apšlakstome brendžiu, įpilame truputį verdančio vand..

Recepto vertinimas: 3

Aukštaitiška virta įdaryta višta

Išdarinėtai ir išplautai vištai pro pjūvį nugaroje išimami kaulai (kojų ir sparnelių kaulai paliekami). Į vidų prikemšama paruošto įdaro, užsiuvama, dedama, į puodą, užpilama karštu vandeniu, kad pusiau apsemtų, ir verdama su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Baigia..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kalakutas

Kalakuto galva ir kojos nupjaunamos, iš išorės ir iš vidaus nušluostomas. Vidus ištrinamas druska su kmynais, o viršus tik su druska. Taip paruoštas paukštis laikomas per naktį. Kitą dieną vidus iššluostomas, pridedamas slyvų ir užsiuvamas. Šlaunelių galai surišami. Ant..

Recepto vertinimas: 2

Su obuoliais kepta žąsis

Prieš kepant žąsis nusvilinama, išdorojama, labai gerai nuplaunama ir nušluostoma. Jai nupjaunamas kaklas ir kojos iki sąnario. Paukštis iš vidaus ir iš išorės įtrinamas druska su kmynais ir maltais kvapiaisiais pipirais. Taip paruošta ji paliekama per naktį. Kitą dieną kmynai nuš..

Recepto vertinimas: 0

Virta višta su ryžiais

Malti pipirai sumaišomi su cukrumi, kmynais ir druska. Tuo mišiniu iš išorės ir iš vidaus įtrinama višta. Taip paruošta šaltai laikoma parą. Virti labiau tinka senesnės vištos, o kepti - jaunesnės. Į puodą įpilama 2,5-3l. vandens, sumetamos išilgai perpjautos morkos, o kai va..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su vištienos kepenėlėmis

Puode įkaitinkite sviestą ir greitai jame apkepkite vištienos kepenėles. Kepinkite taip, kad kepenėlės iš išorės apskrustų, tačiau iš vidaus būtų dar rausvos. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš puodo, sudėkite į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą sudėk..

Recepto vertinimas: 4

Suflė su sūriu

Miltus pakepinti svieste, užpilti karštu pienu. Pridėti truputį druskos, pipirų, žiupsnelį muskato riešutų, viską išmaišyti ir užvirti. Nukėlus nuo ugnies supilti tarkuotą sūrį, kiaušinių trynius, viską gerai išmaišyti ir atsargiai supilti iki putų suplaktus baltymus. Vėl v..

Recepto vertinimas: 0

Kepta kiaulienos šoninė su džiovintais vaisiais

Džiovintus vaisius nuplauname ir pamerkiame į vermuto ir vandens mišinį. Mirkome, kol suminštėja. Mėsa nuplauname, nusausiname, aštriu peiliu šoninės odą įpjauname ruožais 1 cm atstumu vienas nuo kito. Šoninės viduryje, išilgai mėsos skaidulų, įpjauname "kišenę", mėsą iš vi..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta žąsis (Ramintos)

Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje. Palikite atvėsti, o kol atvės nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius. Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipi..

Recepto vertinimas: 0

Geldutės su imbierais

Geldučių kiautus atidaryti plona mentele, minkštimą atskirti nuo viršutinio ir nuo apatinio kiautų. Nuo išimtų geldučių pašalinti pilką kraštelį ir (pagal skonį) oranžinės spalvos sluoksnį. Taip paruoštą minkštimą perskalauti šaltu vandeniu, nusausinti ir perpjauti per pusę..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kepsniukai su ananasais ir krienais (Ramunės)

Kiaulieną išmušame ir atsargiai peiliu išpjauname „kišenėles“. Ananasus supjaustome kubeliais. Kiekvieną kišenėlę iš vidaus ištepame krienais ir užpildome ananasais. Mėsą apvoliojame miltuose (miltus iš anksto sumaišome su druska ir pipirais), paskui – išplaktame kiaušinyj..

Recepto vertinimas: 3

Citrininis viščiukas su kvapiomis bulvėmis (Ugnužės)

Nuluptas bulves išilgai supjaustome į keturias dalis, dedame į verdantį vandenį ir apverdame 5 minutes. Nusunktas palaikome, kad nuvarvėtų. Viščiukui sumaišome pipirus, druską, smulkintus česnakus ir aliejų. Šiuo mišiniu gerai ištriname vištą iš išorės ir iš vidaus. Sviestą ..

Recepto vertinimas: 3

OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS FARŠIRUOTA ŽĄSIS

Paruosta zasi is vidaus itriname druska. Obuolius supjaustome skiltelemis. Spanguoles sumaisome su susmulkintais obuoliais ir sia mase uzpildome zasi. Dedame i orkaite ir kepame, karts nuo karto palaistydami issiskyrusiomis sultimis.Garnyrui tinka iskepti orkaiteje obuoliai, farsiruoti spanguolemis ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vidaus