5 rezultatų ieškant "verdantis"

Baklažanų ir morkų žalieji ikrai

Parenkami jauni, su dar neprinokusiomis sėklomis tamsiai violetiniai baklažanai. Nupjaunami vaiskočiai su dalimi vaisiaus, išilgai perpjaunami į keturias dalis ir truputį pasūdomi. Iš gerai nuaugusių mėsingų paprikų iškrapštomos sėklos, ankštys perpjaunamos išilgai per pusę. Nusku..

Recepto vertinimas: 0

Serbiška manų kruopų chalva

Sumalti riešutai sumaišomi su manų kruopomis ir puode, nuolat maišant, paskrudinami. Kitame puode užvirinamas vanduo su cukrumi ir sviestu, verdantis sirupas maišant supilamas ant marių kruopų, puodas pastatomas ant ugnies ir sukant kaitinama, kol masė sutirštėja. Išvirusi chalva iškre..

Recepto vertinimas: 0

Rusiška arbata

Arbatžolės supilamos į pašildytą indą, užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 5 minutėms, o paskui viskas supilama į arbatinuką. Kiekvienas įsipila antpilo, po to - verdančio vandens. Galima pagardinti pienu, grietinėle ar citrinos sultimis. Rusai arbat? geria kramsnodami gabalin..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų sriuba su plakta grietine

Į puodą sudedamas sviestas, jame pakepinami miltai, dalimis pilamas verdantis vanduo ar sultinys ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų kruopelių. Jei skiedžiama sultiniu, sviesto užtenka 20—40 g. Į sriubą įdedama pomidorų tyrės, pipirų, druskos, užvirinama ir supilstoma į lėkšte..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: verdantis