Ruginių miltų virtiniai su kopūstais

Ingridientai:
Tešlai:
po stiklinę ruginių bet kvietinių miltų,
kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno,
druskos.

Įdarui:
500 g troškintų kopūstų,
100 g spirgučių,
2 vidutinio dydžio svogūno galvutės.

Padažui:
40 g sviesto arba margarino,
svogūno galvutė,
40 g miltų,
0,5 l. kokio nors sultinio,
druskos,
maltų pipirų,
2 šaukštai tarkuotų krienų,
truputis acto,
smulkaus cukraus.
Gaminimas
Iš nurodytų komponentų suminkyti tešlą. Paruošti įdarą iš troškintų su spirgučiais ir svogūnais raugintų kopūstų. Tešlą iškočioti, formuoti virtinius, labai gerai užlankstyti kraštus. Virti pasūdytame vandenyje.

Pagaminti padažą: svogūnus ant silpnos ugnies pakaitinti riebaluose, įberti miltų, ataušinti, pamaišant užpilti sultiniu ir 10-15 min. ant silpnos ugnies patroškinti, pagal skonį pasūdyti. Baigiant virti įmaišyti krienus, įpilti truputį acto bei smulkaus cukraus.

Virtinius patiekti apipiltus pagamintu karštu padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!