25 rezultatų ieškant "sluoksniuoti"

Pomidorų ir grybų apkepas

Pomidorus supjaustyti. Grybus susmulkinti, pakepinti su lašiniais ir svogūnu, pabarstyti druska ir pipirais. Batoną stambiai sutarkuoti. Produktus sluoksniuoti. Viršutinis sluoksnis turi būti batono, ant kurio reikia užpilti kaiušinio plakiniu ir uždėti sviesto gabalėlius. Kepti orkaitėj..

Recepto vertinimas: 0

Grybų ir bulvių apkepas

Virtas bulves supjaustyti storomis riekėmis, žalias bulves — plonais griežinėliais arba šiaudeliais. Grybus ir svogūnus sukapoti ir pakepinti. Produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad viršuje ir apačioje būtų bulvės. Kiaušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais..

Recepto vertinimas: 4

Grybų ir mėsos apkepas

Makaronus išvirti. Bulvės gali būti žalios. Grybus, mėsą ir kitus produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad apatinis ir viršutinis sluoksniai būtų makaronų arba bulvių. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Ant viršau..

Recepto vertinimas: 2

Juodos duonos ir morkų apkepas

Keptuvėje pašildyti sviestą, sudėti morkas, citrinos rūgšties, vanilinį cukrų, druskos ir truputį pakepinti. Į paruoštą forma dėti sluoksnį tarkuotos duonos, sluoksnį morkų ir taip sluoksniuoti, kol bus sudėtos visos morkos. Ant viršaus užpilti gerai išplaktus su cukrumi kiauši..

Recepto vertinimas: 0

Pupelių salotos su obuoliais

Supjaustytą obuolį pakepinti svieste. Ant pupelių uždėti 2 šaukštus sviesto ir užpilti nuovirą, sudėti miltus ir maišant virti ant nedidelio karščio (masė turi pasidaryti tirštoka). Pupeles atskyrus nuo viralo, kuriame jos virė, dubenyje sluoksniuoti su obuoliais ir ant viršaus už..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Bakužė“

Paruošti skardą ir i ją įberti tarkuotos duonos sluoksnį, ant jo sudėti eilę stambiai tarkuotų obuolių, ant jų užbarstyti cukraus ir užpilti 2 išplaktus kiaušinius, Vėl berti duonos, dėti obuolių sluoksnį, cukraus, cinamono ir 2 išplaktus kiaušinius. Taip sluoksniuoti, kol bus s..

Recepto vertinimas: 0

Anūkų tortukas

Sausainiams nurodytus produktus suminkyti, iškočioti, išspausti stikline apskritus sausainėlius ir iškepti. Miltų dėti tiek, kad tešla būtų kaip makaronams. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti apskritimais. Juos truputį apkepti. Želatiną išbrinkinti grietinėlė..

Recepto vertinimas: 4

Jautiena troškinta savo sultyse

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles, supjaustyti ją skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais ir gerai išmušti. Troškintuvo dugną plonai ištepti sviestu ir sluoksniais į jį sudėti mėsos griežinėlius ir storais žiedais supjaustytus svogūnus. Sluoksniuoti taip, kad viršuje būtų mė..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingasis obuolių tortas

Paruošti marcipanų masę: sausoje keptuvėje pakepintus migdolus sumalti kavamale. Iš cukraus, vandens ir acto išvirti sirupą. Truputį atvėsinti ir maišant suberti migdolus, supilti citrinų sultis. Iš truputį atšilusios tešlos iškočioti 3 lakštus. Vieną apibarstyti cukraus pudra, ..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORAI SU ŽELE

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reik..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių apkepas su svogūnais

Žalias bulves ir svogūnus supjaustyti griežinėliais ir, barstant druska, pipirais bei petražolių lapeliais, sluoksniuoti riebalais isteptame apkepo inde. Ant virsaus uždėti sviesto gabalėlių, indą uždengti ir kepti 1 valandą. Baigiant atidengti, kad bulvės parausvėtų. Paduoti su tuo ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių salotos

Kubeliais supjaustytas virtas bulves, gelteklės, nuluptus tarkuotus obuolius, žiedeliais supjaustytą porą sluoksniuoti salotinėje, pabarstant druska. Padažui skirtus produktus gerai suplakti, užpilti ant salotų. Virsų apibarstyti ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai žalumynų drebučiuose

Kiaušinius išvirti pusiau minkštai, nulupti, perpjauti per pusę. Morkas ir salierus 3-4 min. apvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, leisti apdžiūti. Sultinį su svogūnu, gvazdikėliu, druska ir pipirais pavirinti maždaug 10-15 min, ant silpnos ugnies. Supilti į jį šaltame vandenyje i..

Recepto vertinimas: 0

Mango desertas

Išimti iš vaisiaus kauliuką, nulupti, sutrinti įbėrus kardamono. Aukštoje taurėje sluoksniuoti mango, grietinėlę. Viršų padaryti grietinėlės, užbarstyti riešutų. ..

Recepto vertinimas: 0

Silkių, ryžių ir apelsinų salotos

Silkes supjaustyti kubeliais, ryžius išvirti, apelsinus nulupti ir supjaustyti. Silkes sluoksniuoti su apelsinais ir ryžiais, pabarstanst sukapotais porais ir prieskoniais, perpilant majonezu. Viršų apdėti apelsinų gabaliukais, apibarstyti petražolėmis. ..

Recepto vertinimas: 5

Rudens skanėstas (Rūtos)

Varškę pertrinti su kiaušiniu, obuolius supjaustyti skiltelemis. Pasiimti formelę, į ją patiesti kepimo popieriaus ir pradėti sluoksniuoti. Pirmiausia reikia dėti varškės masę, tada uogienę, o galiausiai obuolių skilteles. Kepti 30-40 minučių. Iškepus išimti iš formos ir papuošt..

Recepto vertinimas: 0

Varškės pyragas "Apelsinas" (Jūratės)

Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. P..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuoti pyragėliai su varške ir žalumynais

Žalumynus susmulkinkite, sumaišykite su permalta varške ir pagardinkite druska, cukrumi, pipirais bei citrinų žievelėmis. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostomis. Ant kiekvienos dėkite varškės įdaro ir suvyniokite. Patepkite viršų plaktu kiaušiniu ir dėkite į aliejumi ište..

Recepto vertinimas: 1

Konservuoti pomidorai su žele

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto..

Recepto vertinimas: 4

POMIDORŲ IR AVIENOS APKEPAS

Ryzius isvirti biriai. Pomidorus supjaustyti griezineliais, pasudyti ir apibarstyti pipirais. Aviena supjaustyti juostelemis. I riebalais istepta inda sluoksniuoti ryzius, aviena, pomidorus. Virsutinis sluoksnis turi buti ryziu. Kiausiniu ir miltu plakiniu uzpilti produktus. Uzdeti sviesto gabaliuku..

Recepto vertinimas: 0

GARUOSE KEPTA ŽUVIS

Moliniame inde sluoksniuoti zuvis su sviestu (3-4 sluoksniai), uzdengti, deti i orkaite ir neaukstoje temperaturoje kaitinti 10-12 vai. Zuvis taip istroskinama, kad ir kaulai istirpsta. Paduodama su bulviu kose ir marinuotais agurkais. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuoti Jamaikos ledai

Kavos ledams paruošti keptuvėje išlydoma neriebi grietinė, kol ji beveik užverda. Įdedama maltos kavos, gerai išmaišoma ir paliekoma 30 min.Dubenyje plakami kiaušinių tryniai su cukraus pudra kol masė sutirštėja ir palengvėja. Dar kartą pakaitinamas kavos ir grietinės mišinys beveik..

Recepto vertinimas: 3

Ukrainietiškos salotos

I lekste ar padekla sudeti ananasu gabaliukus ir toliau sluoksniuoti smulkiai sutarkuota kiaulienos file, sutarkuota kiausini, agurka, lydyta suri, uzpilti majoneza ir ant virsaus sudeti smulkias granatu uogeles. Virsu papuosti krapu sakelemis. (Jurgita)..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

Snieginės žėlė drebučiai

Kiekvieną žėlė pakelį ištirpiname 250 ml karštame vandenyje atskiruose induose. Palaukiame kol atvės, tada pilame po 200 gramų kefyro (pieno,grietinės,grietinėlės), gerai išmaišome. Įpilame į stiklines ir statome į šaldytuvą, kol sustings. Galima indeliuose sluoksniuoti žėlė sp..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sluoksniuoti