Sluoksniuoti Jamaikos ledai

Ingridientai:
8 porcijos
Kavos ledams:
315 (1 1/2 puodelio) ml neriebios grietinės,
45g (1/3 puodelio) šviežiai maltos kavos,
4 kiaušinių tryniai,
155g (2/3 puodelio) cukraus pudros,
315g (1 ir 1/4 puodelio) plaktos riebios grietinės.
Ananasiniams ledams:
1/2 nulupto ananaso,
1 kiaušinio baltymas,
60g (1/4 puodelio) cukraus pudros,
6 arbatiniai šaukšteliai baltojo romo,
155ml (2/3 puodelio) riebios grietinės.
Papuošimui: ananasų griežinėlių
Gaminimas
Kavos ledams paruošti keptuvėje išlydoma neriebi grietinė, kol ji beveik užverda. Įdedama maltos kavos, gerai išmaišoma ir paliekoma 30 min.
Dubenyje plakami kiaušinių tryniai su cukraus pudra kol masė sutirštėja ir palengvėja. Dar kartą pakaitinamas kavos ir grietinės mišinys beveik iki virimo temperatūros. Masė išsijojama per smulkų sietelį ir įdedama į kiaušinų trynių masę. Tada dubenėlis įdedamas į karštą vandenį ir maišant virinama, kol masė sutiršėtėja. Kai ji atvėsinama, sudedama plakta grietinėlė.
Formelė išklojama polietileno plėvele. Pusė kavos masės supilama į formelės apačią, uždengiama ir šaldoma maždaug 2 valandas, kol iš dalies sušąla. Likusi dalis atidadama į šalį.
Ananasiniams ledams paruošti mikseryje ananasas suplakamas į tyrelę. Dubenėlyje plakami kiaušinio baltymai, kol sukietėja. Pamažu suberiamas cukrus. Tada įpilama romo ir plaktos grietinėlės. Masė dedama ant kavos ledų formelėje. Užtepama ir šaldoma kol 2 valandas kol sukietėja. Tuo pačiu metu sušaldoma ir likusioji kavos ledų masė. Kavos ledai sumaišomi, kad truputį suminkštėtų. Tada uždedami ant ananasiniį ledų ir įdedama atgal į šaldiklį maždaug 2 valandoms, kad visiškai sušaltų. Ledai dedami į lėkštutes ir prieš patiekiant dar įdedama į šaldytuvą maždaug 20 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Papuošti ananasų griežinėliais. (Diana)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!