9 rezultatų ieškant "nutarkuotas"

Tortas „Žemuogių pievelė“

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą lai..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininis keksas (Ramunės)

Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo. Sukant sudėti po vieną visus kiaušinius ir trynius.Miltus persijoti kartu su krakmolu ir kepimo milteliais.Į išsuktą kiaušinių masę sudėti nutarkuotas citrinos ir apelsinų žieveles, įberti truputį druskos ir supilti 2 šaukštus apelsinų sul..

Recepto vertinimas: 0

Apelsinų pyragas

Keturkampę kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti maltais sausainiais. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Suberti druską ir supilti apelsinų likerį. Po vieną įmušti kiaušinius ir sudėti trynius. Įmaišyti porą šaukšt..

Recepto vertinimas: 5

Gervuogių uogienė su žemuogėmis (Ramunės)

Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogės ims blizgėti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 min.Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.Uogien..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarų uogienė su apelsinais (Ramunės)

Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve. Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais (sėklas, jeigu yra, išim..

Recepto vertinimas: 3

EGZOTIŠKAS VIŠČIUKAS

Visciuka isdarineti, itrinti prieskoniais ir apie valanda laikyti saltai. Paskui apie 1,5 val. kepti orkaiteje, vis paslakstant puse obuoliu sulciu ir atsiradusiu skysciu. Kai visciukas iskeps, isimti kaulus, mesa supjaustyti ir sudeti i puoda. Apelsinus, citrinas, obuolius nuplikyti verdanciu vande..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS PUTĖSIS

Dubenyje mediniu saukstu sutrinkite sviesta, suberkite cukru, nutarkuota citrinos zieveles geltonaji sluoksni, imuskite kiausinio trynius (baltymus pasilikite) ir plakite, kol pasidarys vientisas misinys. Imaisykite varske ir manu kruopas. Suplakite baltymus iki baltu putu ir letai imaisykite i tesl..

Recepto vertinimas: 0

VAISINIAI SALDAINIAI

Datules, slyvas ir abrikosus permalkite mesmale. Imaisykite medu ir citrinos geltonaji zieveles sluoksni. Rankas suvilgykite saltu vandeniu ir formuokite rutuliukus. Juos apvoliokite maltais riesutais ar susmulkintais vafliais.Patariu saldainius laikyti saltai...

Recepto vertinimas: 0

TIROLIETIŠKAS VAINIKAS

I issukta sviesta imaisykite cukru, 3 kiausinius, 3 trynius, citrinos zievele, cinamona, druska ir maltus riesutus. Po truputi suberkite miltus, sumaisytus su kepimo milteliais. Kiausiniu baltymus isplakite iki standziu putu ir atsargiai imaisykite i tesla. Suberkite mazais gabaleliais supjaustyta ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: nutarkuotas