TIROLIETIŠKAS VAINIKAS

Ingridientai:
6-8 asmenims

200 g minkšto sviesto
175 g cukraus
6 kiaušiniai
1/2 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
200 g maltų lazdyno riešutų
125 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
200 g kartaus
Gaminimas
Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, 3 kiaušinius, 3 trynius, citrinos žievelę, cinamoną, druską ir maltus riešutus. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Suberkite mažais gabalėliais supjaustytą šokoladą. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą kekso formą (24 cm skersmens) su skyle viduryje. Keksą 70 mon. kepkite orkaitėje, įįkaitintoje iki 175 laipsnių. Keksąą iškrėskite išš kepimo formos ir palikite, kaąd ataušštų. Pabarstykite cukraus pudrą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!